JoeJake

Džo i Džejk predstavljaju Ujedinjeno Kraljevstvo

Večeras je u O2 Forum Kentish Town dvorani u Londonu uz prenos na kanalu BBC Four održan britanski izbor za Pesmu Evrovizije, pod nazivom Eurovision: You Decide (Evrovizija: Ti odlučuješ) . Predstavilo se 6 takmičara, a pobedu je odneo duet Džoa i Džejka sa pesmom You’re Not Alone. Voditeljka programa bila je Mel Gidrojk.

EYD2016_panelŠou je otvorio prošlogodišnji pobedik Evrosonga, Mons Semerlev sa pesmom „Heroes“. Nakon svakog nastupa tročlani panel stručnjaka komentarisao je pesme i nastupe takmičara. U njemu su bili Keri Grant, vokalni trener i voditeljka, članica grupe Sweet Dream koja je predstavljala Ujedinjeno Kraljevstvo 1983. sa pesmom „I’m Never Giving Up“, Katrina Leskanič, glavni vokal grupe Katrina & The Waves koja je pobedila na Pesmi Evrovizije 1997. i Džej Revel, scenski reditelj, glumac i plesač, te koreograf nastupa Electro Velvet, prošlogodišnjih predstavnika UK. Ipak, pravo glasa je imala samo publika putem fiksne i mobilne mreže, kao i putem evrovizijske stranice u okviru veb-sajta BBC-a.

Tokom 20-ominutnig glasanja, Katrina je otpevala svoj evrovizijski hit „Love Shine A Light“, a podsetili smo se i nekih ranijih nastupa sa Pesme Evrovizije.

 Takmičari su nastupili sledećim redom (nastupe možete da pogledate klikom na naziv pesme):

  1. DulcimaWhen You Go
    autor: Tomas Twyman
  2. Matthew James - A Better Man
    autori: Helienne Lindvall, Andrew Fromm i Peter Kvint
  3. Darline - Until Tomorrow
    autori: Roy Stride, Joshua Wilkinson, Duck Blackwell i Jack McManus
  4. Karl William LundMiracle
    autor: Karl William Lund
  5. Bianca - Shine A Little Light 
    autori: Ash Howes, Cass Lowe, Leona Lewis i Richard Stannard
  6. Joe & Jake - You’re Not Alone 
    autori: Schwartz, Justin J Benson i S Kanes

JoeJakeDžo Vulford i Džejk Šejkšaft (Joe Woolford i Jake Shakeshaft) upoznali su se 2015. u britanskom izdanju talent šoua The Voice. Džejk (20) dolazi iz Stouka na Trentu i bio je deo tima vokalnog trenera will.i.am, ali eliminisan je u rundi dvoboja, dok je Džo (21) iz Rutina u Velsu i bio je deo tima Rite Ore gde je dospeo među najboljih osam. Ističu da pevanjem „You’re Not Alone“ pokušavaju da prenesu poruku da nisu sami već da su zajedno kao jedan izvođač, te da tako mogu više da napreduju. Poslušajte Džoa kako u Voice-u izvodi Jealous, i Džejka sa As Long As You Love Me.

Pogledajte pobednički nastup