cristal snow

FINSKA: Cristal Snow govori za OGAE Srbija

OGAE Srbija vam donosi intervju sa jednim od glavnih kandidata za pobedu na Uuden Musiikin Kilpailu festivalu u Finskoj. Njegovo ime je Cristal Snow i on nam govori o svojoj pesmi, ostalim kandidatima i mnogim drugim zanimljivostima.

Ovo je tvoje drugo učešće na UMK festivalu. Zbog čega si se opet prijavio?

- Celog života sanjam da se takmičim na Pesmi Evrovizije. Još od mog prvog učešća 2008. godine u glavi mi se vrzma misao da se opet prijavim na finski izbor, ali moji drugi projekti su mi oduzeli previše vremena. Sada je pravi trenutak i moja pesma je došla pravo niotkuda.

Da li tekst pesme ima neko posebno značenje tebi i koja je bila inspiracija za njegovo pisanje?

- Jednog dana sam u studiju svom ko-autoru pričao o mojoj vezi koja se neslavno završila zbog pritiska okoline. On je bio ,,zatvoren u ormaru“, dok ja nisam. Pokušali smo da održimo našu vezu, ali nije nam uspelo. Zaista tužna priča. Mi smo napisali pesmu o tome i preokrenuli tekst u jednu pozitivnu poruku – o tome kako ne treba pridavati značaju šta ljudi misle i da ljubav na kraju treba da pobedi sve.

cristal_history_1_web_viivihuuska-2
Foto: VIIVI HUUSKA

Šta možemo da očekujemo od tvog nastupa na festivalu? Kako bi se ti osećao ukoliko pobediš? Misliš li da možeš da pobediš?

- Želim da moj nastup bude nerazmetljiva elegancija; stilizovano i emocionalno. Naravno da se nadam pobedi. Svako ko se takmiči nada se pobedi. Sve je do publike, oni će najbolje osetiti ko je najbolji kandidat da predstavlja Finsku na Evrosongu u Švedskoj. Mi samo možemo da damo naš maksimum i nadamo se pobedi.

Ti si veoma poznat finskoj publici, a po kladionicama si jedan od favorita za pobedu. Kako se osećaš povodom toga?

- Osećam se sjajno. To mi i stvara pritisak da budem još bolji. Ne želim da razočaram svoje fanove.

Da li si čuo ostale pesme koje će biti izvedene na takmičenju? Da li možda imaš neke favorite?

- Čuo sam i druge pesme. Ove godine je sjajan izbor. Sandhja je sjajna. Mikael Saari takođe, kao i Tuuli. Saara Aalto ima odličnu pesmu. Pää-äijät imaju jako zabavnu pesmu. Konkurencija je žestoka.

Koji su tvoji planovi za karijeru u budućnosti?

- Mnogo mi projekata predstoji. Naravno, objavljivaću nove pesme. U aprilu kreće moja emisija u Finskoj. Biće ovo veoma uspešna godina.

Evropesma.org ti se zahvaljuje na vremenu i želi ti puno sreće na takmičenju!

Cristal Snow – zvanične prezentacije:

Cristalsnow.com
Facebook
Twitter
Official YouTube Channel
Instagram
ToosaTV
YLEX SuperSunnuntai