Foto: blog.prinz.de
Foto: blog.prinz.de

„Ghost“ je nemačka pesma za Stokholm

Nemačka je večeras kroz dvočasovni specijal „Unser Lied für Stockholm“ (Naša pesma za Stokholm) izabrala predstavnika svoje zemlje na Evroviziji u maju, a čast da brani boje Nemačke u Švedskoj pripala je 17-ogodišnjoj Džejmi-Li Krivic i njenoj pesmi „Ghost“.

10 izvođača takmičilo se u programu koji je vodila Barbara Šeneberger, a oni su bili (nastupe iz finala pogledajte klikom na naziv pesme):

  1. Ella Endlich – Adrenalin
  2. Joco – Full Moon
  3. Gregorian – Masters Of Chant
  4. Woods of Birnam – Lift Me Up (From The Underground)
  5. Luxuslärm – Solange Liebe in mir wohnt
  6. Keøma – Protected
  7. Avantasia -  Mystery Of A Blood Red Ros
  8. Alex Diehl – Nur ein Lied
  9. Jamie-Lee Kriewitz – Ghost
  10. Laura Pinski – Under The Sun We Are One

Nakon prvog kruga glasanja publike, u top 3 ušli su:

Avantasia -  Mystery Of A Blood Red Rose
Alex Diehl – Nur ein Lied
Jamie-Lee Kriewitz – Ghost

Ova 3 izvođača pevala su svoje pesme ponovo, a dok je publika glasala za pobednika, u revijalnom delu pevali su The Common Linnets, vicešampioni Evrovizije 2014, a izveli su svoju „srebrnu“ pesmu Calm After The Storm te Jolene sa The BossHoss.

Treće mesto osvojio je bend Avantasia sa 21,6% glasova, drugo mesto Aleks Dil sa 33,9%, dok je pobednica bila Džejmi-Li Krivic koja je dobila 44,5% glasova.

Kompletni rezultati glasanja

U prvoj rundi glasanja stiglo je 770.809 glasova, a u finalnoj 1.120.159.

ULFS2016_rezultati

4,47 miliona gledalaca pratilo je finale na prvom kanalu (Das Erste) što je najviše od 2010. i Lenine pobede. Tržišno učešće bilo je 13,8%, a najviše gledalaca u jednom trenutku bilo je 5,85 miliona.

Ko je Džejmi-Li?

Džejmi-Li (Foto: eurovision.de)

Džejmi-Li (Foto: eurovision.de)

Džejmi-Li Krivic (Jamie-Lee Kriewitz) je 17-godišnja pevačica iz Springea kod Hanovera. Pet godina je pevala u jednom gospel horu. Pobednica je pete sezone nemačkog izdanja šoua The Voice, gde je u finalu osvojila 38% glasova publike. Osim po dobrom glasu, Džejmi je prepoznatljiva i po haljinama koje nosi, a one su u Decora-Kei stilu inspirisanom japanskim mangama. U The Voice je pobedila sa melanholičnim pop singlom „Ghost“ koji je potom dospeo na 11. mesto nemačke liste singlova, a sa istom pesmom predstavljaće Nemačku i u Stokholmu u maju.

Kako vam se sviđa pesma predstavnica Nemačke?
Podsećamo, kao članica „velike petorke“, Nemačka će pevati direktno u finalu, 14. maja u Stokholmu.