Foto: Dario Njavro / HRT
Foto: Dario Njavro / HRT

Nina Kraljić peva za Hrvatsku u Stokholmu!

Kao što se već dugo šuškalo, a danas i zvanično potvrđeno, Nina Kraljić pobednica muzičkog takmičenja The Voice predstavljaće Hrvatsku ove godine na Evroviziji u Švedskoj! Danas u prepodnevnim časovima HRT je objavio ovu informaciju, i kako oni prenose od samog početka tj trenutka kada je objavljena informacija da se Hrvatska vraća na ovo takmičenje, nije bilo dvoumljenja ko će biti njihov predstavnik, ali su informaciju su krili sve do sad.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što će nas nakon dvije godine izbivanja s Eurosonga u Stockholmu predstavljati Nina Kraljić – prošlogodišnja pobjednica The Voice-a. Nina će nastupiti u prvoj poluzavršnici 10. svibnja te vjerujem u njezin veliki uspjeh i ulazak u završnicu koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja. Pjesma će biti vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljemu svijetlu, kako samo ona zna“ – izjavio je predstavnik HRT delegacije za Evrosong, Željko Mesar.

Nina_Kraljic_2Što se tiče Nine, ona je pobedila na prvom takmičenju The Voice – Najlepši glas Hrvatske, gde je donekle i tom pobedom uspela da sebi obezbedi kartu za Stokholm, što su i sami hrvatski medjiji više puta najavljivali. Nina je tom prilikom za HRT izjavila:

„U samo godini dana dogodile su mi se odlične stvari, od pobjede u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske do triju nominacija za Porin, a sada idem i u Švedsku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu“, ističe Nina i dodaje: „Od nastupa očekujem ponajprije dobru izvedbu, a nadam se da ćemo vidjeti rezultate i da će se trud isplatiti. Najvažnije mi je da predstavim Hrvatsku u najboljemu svjetlu!

Na pitanje kako bi mogla da izgleda pesma kojom će se predstaviti Evropi ona je rekla: „Pjesma neka ostane iznenađenje, ali sigurno je da će biti u mojemu stilu u kombinaciji s modernim prizvukom.“

Kako je HRT najavio, prezentacija pesme trebalo bi da bude 9. marta! Do tada potrudićemo se da vas obavestimo o što više detalja, a vi možete da poslušate Ninin prvi singl „Zaljuljali smo svijet“.

Izvor