Foto: Frida Arvidsson & Viktor Brattström
Foto: Frida Arvidsson & Viktor Brattström

Predstavljen dizajn evrovizijske scene

Svake godine, scena je najvažniji deo Pesme Evrovizije, zajedno sa grafičkom temom koja prati događaj i naravno, pesmama. Za ovogodišnji dizajn scene pobrinuli su se Frida Arvidsson i Viktor Bratstrem koji su bili odgovorni i za scenu u Malmeu 2013.

Oni su koristili svetlo kao jaku komponentu za kreiranje dubine. Viktor je izjavio da su time želeli da se ljudi pitaju da li je tako nešto zaista moguće. Scena ukljućuje i inovativan LED zid unutar koga će izvođači moći da se kreću za razliku od običnih LED ekrana na koje smo navikli i koji obično stoje pozadi, na samom kraju scene. Frida je dodala da u odnosu na scenu iz 2013, kada su se fokusirali na blaže izražavanje bez piksela i projekcija, sada žele da promene taj koncept i pokušaju da se igraju sa prostorom i stvore optičke iluzije.

Producent, Sven Stojanović, koji je svojevremeno bio i režiser za Pesmu Evrovizije u Beogradu, impresioniran je ovim planovima.

„Scena zaista izgleda sjajno, dajući nam nešto što nismo ranije videli. Na neki način, scena nam daje skoro neograničene mogućnosti, a u isto vreme nas tera da razmišljamo na nov način. Sa kreativne strane, to je i izazovno i inspirativno“ – rekao je Sven.

Pogledajte scenu iz različitih uglova u narednom video klipu:

Video: Tobias Brod

Izvor
  • eurovision.tv