Australija_balon

Predstavnik Australije biće poznat 3. marta

Izvođač koji će predstavljati Australiju na 61. takmičenju za Pesmu Evrovizije u Stokholmu biće predstavljen u četvrtak, 3. marta.

Kako je saopštila australijska javna tv mreža, SBS, autralijsku nadu na ovogodišnjem evrovizijskom takmičenju predstaviće lično Končita Vurst na njenom koncertu sa Sidnejskim simfonijskim orkestrom. Naime, pobednica Pesme Evrovizije 2014. održaće tog dana koncert pod nazivom „Končita: Iz Beča sa ljubavlju“ u Sidnejskoj operi, što će biti prava prilika da se nova australijska zvezda za Evrosong predstavi. Osim tog gosta iznenađenja, Končiti će se na sceni pridružiti i Courtney Act, Trevor Ashley i Paul Capsis.

Podsetimo, Australija je prvi put nastupila na prošlogodišnjem takmičenju mimo pravila Pesme Evrovizije, ali pod izgovorom da će to biti izuzetak zbog obeležavanja 60. godina Evrosonga, a i u znak zahvalnosti vernim australijskim fanovima koji godinama unazad prate najveće evropsko muzičko takmičenje. Ipak i pored obećanja, predstavnika Australije gledaćemo i ove godine i to u prvoj polovini drugog polufinala, 12. maja.

Gaj Sebastijan je prošle godine Australijancima doneo 5. mesto sa pesmom Tonight Again.

Izvor
  • SBS