Foto: TT
Foto: TT

Šarlot Pereli neće voditi Melodifestivalen

Šarlot Pereli, pobednica Pesme Evrovizije 1999. godine, neće biti voditelj druge polufinalne večeri Melodifestivalena. To je saopšteno danas nakon sastanka popularne pevačice i čelnika SVT-a, organizatora festivala.

Povod za povlačenje evrovizijske pobednice sa mesta voditelja jeste kršenje ugovora koji je potpisala sa SVT-om, navode iz švedskog javnog servisa. Ona je ugovor prekršila snimanjem reklamne kampanje čiji se termin emitovanja podudara sa emitovanjem Melodifestivalena. Prema pravilima SVT-a, svako ko je zaposlen kao voditelj nekog programa na ovoj televiziji, ne može biti uključen u snimanje reklama u toku emitovanja programa, kao i šest nedelja pre i posle emitovanja.

Ovim povodom se oglasila Šarlot Pereli:

Mogu samo da kažem da smo sve uradili u skladu sa dogovorom, koji uključuje sve moje reklamne obaveze koje su odobrene od strane SVT-a, ali razočaravajuće je što je SVT napravio grešku u ugovoru koji uključuje mene. Radujem se mom proširenom učešću kao izvođač u programu.

SVT je preuzeo odgovornost za ovaj nesporazum, priznajući da su zanemarili činjenicu da Perelijeva ima angažman u reklamnoj kampanji, iako je ona to naglasila. Ovo je saopštenje iz SVT-a:

Žalimo zbog negativnog publicititeta sa kojim se Šarlot suočila poslednjih dana. Juče je održan sastanak sa Šarlot radi razrešenja situacije na najbolji mogući način, koji je rezultovao ponovnim pregovaranjem kojim će Šarlot dobiti proširenu ulogu kao gostujući izvođač u programu. SVT je zahvalan zbog Šarlotinog razumevanja i profesionalizma u razrešavanju situacije.

Ovo je sporna reklama:

Da podsetimo, Šarlot Pereli je dvostruka pobednica Melodifestivalena. Pobedila je na ovom festivalu 1999. i 2008. Njeno prvo učešće na Pesmi Evrovizije sa pesmom Take Me To Your Heaven donelo je četvrtu pobedu Švedskoj i organizovanje festivala naredne godine u Stokholmu. U Beogradu je, iako je važila za jednog od favorita, zauzela 18. mesto, a u finale je prošla zahvaljujući glasovima žirija. Tada je izvodila pesmu Hero.