Poland-720x350

Spisak učesnika poljskog nacionalnog izbora

Pre par dana zatvorene su prijave za poljski izbor za Pesmu Evrovizije, a poljska nacionalna televizija, TVP, danas je objavila imena 9 kandidata koji će se 5. marta boriti za pobedu i odlazak u Švedsku.

U programu „Świat Się Kręci“ zvanično su predstavljena imena kandidata i nazivi njihovih pesama koje će biti deo poljskog izbora za Evroviziju.

Tih 9 kandidata su (neke pesme već sada možete da preslušate klikom na njihov naziv):

Evrovizijskim fanovima verovatno je najpoznatija Edyta Gorniak, prva predstavnica ove zemlje na Evroviziji 1994, koja je tada ujedno osvojila i najbolji rezultat za svoju zemlju – drugo mesto. Pored lokalnih, poznatih imena, kao što je Margaret, na spisku se nalazi i grupa Napoli, koja je pokušala da obezbedi odlazak na Evroviziju prvo u Belorusiji sa istom pesmom, „My Universe“. Interesantno je da će Natalia Szroeder biti jedina takmičaka koja će pevati na poljskom jeziku.

5. marta, sa početkom u 21:25, održaće se ovaj nacionalni izbor a samo glasovi publike odlučiće ko će predstavljati Poljsku na Pesmi Evrovizije u Stokholmu. Prošle godine je to bila Monika Kušinjska koja je sa pesmom „In the name of love“ u finalu osvojila ukupno 10 bodova, što je bilo dovoljno tek za 23. mesto.