Poli Genova

“Ako je ljubav zločin” poručuje Poli iz Bugarske

If love was a crime (Ako je ljubav zločin) pesma je kojom se Poli Genova, bugarska pevačica, vraća na evrovizijsku scenu ove godine u Stokholmu.

Pesma je mooćna i nosi poruku ljubavi. Onu ljubav koju otkrivamo svuda, koju nosimo u sebi i koja nam daje energiju i snagu. Svi koji smo radili na projektu znamo da nas ljubav čini nepobedivim. I ljubav je univerzalni jezik. Pesma je na engleskom i nadamo se ekipa i ja da ćemo dopreti do svakog“, rekla je Genova.

Pesmu kojom se Bugarska takmiči na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije pisali su kompozitori i muzički producenti Borislav Malinov, Sebastian Arman, kao i švedski kompozitor Joachim Bo Persson. Poli Genova je koautor teksta i aktivno je učestvovala u stvaranju pesme. Svoj doprinos dao je i muzičar Teodor Spasov.

Podsećamo, Poli Genova već je predstavljala Bugarsku na Pesmi Evrovizije 2011. godine u Nemačkoj sa pesmom „Na inat“, ali bez plasmana u finale. Ove godine pevaće na engleskom jeziku. Interno je izabrana za predstavlja svoju državu u Švedskoj. U Stokholmu nastupa takođe u drugom polufinalu, baš kao i pre 5 godina.

Ovako je izgledao njen nastup u Dizeldorfu.

Izvor
eurovision.tv, eurovision.bnt.bg