Cezar

ANKETA: Ko je nosio najgori kostim?

Barbara Dex bila je belgijska pevačica koja je na svom nastupu 1993. rešila da nosi sopstvenu kreaciju. Epilog te odluke – četiri godine kasnije dobijamo „najnezahvalniju nagradu“ Pesme Evrovizije, nagradu za najgori kostim koja nosi ime po ovoj belgijskoj pevačici. Ova nagrada dodeljena je čak 19 puta, a mi vam izdvajamo 5 kostima koji su po našem mišljenju najgori. Mi vas ove nedelje pitamo – koji dobitnik Barbara Dex nagrade je nosio najgori kostim?

1. Srbija_mini  Milan Stanković – Ovo Je Balkan (Srbija, 2010)

Srbija je država koja je najviše puta osvajala ovu neslavnu nagradu. Srpski predstavnik iz 2010. godine na norveškoj sceni nosio je kostim koji su mnogi opisali kao ,,K-pop na balkanski način“.

2. Albanija_mini  Rona Nishliu – Suus (Albanija, 2012)

Ova albanska pevačica razornog glasa donela je Albaniji najviši plasman ikada na Pesmi Evroviziji (5. mesto), a i prvu Barbara Dex nagradu. Ovaj futuristički kostim nije sprečio Ronu da osvoji ovako visoku poziciju, ali je izazvao i dosta podsmeha.

3. Grcka_mini  Michalis Rakintzis – S.A.G.A.P.O. (Grčka, 2002)

Još jedan futuristički kostim koji je izazvao smeh mnogih bio je kostim poznatog grčkog predstavnika iz 2002. godine. I pored poznatog „skidanja“ letonske pobednice, taj Evrosong u Talinu svojim kostimom obeležio je ovaj „grčki Robokap“ sa svojim pratiocima.

4. Ukrajina_mini  Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai (Ukrajina, 2007)

O ovom ukrajinskom predstavniku već smo par puta pisali. Kao kreator kostima stoji jedna jako poznato ime – Dolce & Gabbana, što ih nije sprečilo da dobiju Barbara Dex nagradu. Međutim, njihov nastup ipak ne bi bio potpun bez ovih šljaštećih kostima.

5. Srbija_mini  Moje 3 – Ljubav Je Svuda (Srbija, 2013)

Naše predstavnice iz Malmea, uprkos gotovo sigurnim prognozama za plasman u finale, nisu uspele da osvoje svoje mesto u njemu. Mišljenje je mnogih da je glavni krivac za to kostimograf. Možda je kostime najbolje opisao jedan od novinara britanske televizije BBC rečima – Candy Crush Saga Horror.

U galeriji ispod članka možete pogledati slike ostalih dobitnika Barbara Dex nagrade. A mi vas ove nedelje pitamo – ko je od ovih izabranih nosio najgori kostim?

Anketa je istekla.

Ko je nosio najgori kostim na Pesmi Evrovizije?