Foto: songfestival.avrotros.nl
Foto: songfestival.avrotros.nl

Dauve Bob predstavio pesmu za Evrosong

Nakon što su prošle godine nakon velikog uspeha i drugog mesta u Kopenhagenu među prvima izabrali predstavnika i javnosti predstavili pesmu Holanđani su se ove godine odlučili za malo drugačiji pristup.

Dauve Bob (hol. Douwe Bob) je izabran za predstavnika još pre nekoliko meseci, ali je odlučeno da će pesma biti predstavljena početkom marta. Nakon tolikog iščekivanja došao je i trenutak da čujemo pesmu za koju delegacija ove zemlje tvrdi da može da se bori za sam vrh tabele u maju na Evrosongu u Švedskoj.

12795501_1131689140199175_721472166317656998_n

Nakon konferencije za medije holandskog javnog servisa AVROTROS koja se mogla pratiti preko aplikacije #Periscope saznali smo da pesma nosi naziv Slow Down (Uspori). Kompozitori pesme su Dauve BobJan Peter HukstraJerun Overman i Mathejs van Duejvenbode.

Prema rečima Dauvea pesma je poziv da se uspori tempo života i odgovor na današnje navike društva u kome živimo.

„Sve se dešava prebrzo. Postoji stalan pritisak da se dokažete. Slow Down je pesma kojom se protestuje protiv mene, protiv tempa kojim živim svoj život u Amsterdamu. Kada šetaš kroz šume Švedske ili jašeš konje poljima Španije, mi se spušta na tebe i sve vidiš u boljoj perspektivi. To je tako sjajan osećaj! Pišem pesme i sada imam priliku da predstavim moju muziku na najvećoj sceni u Evropi, na Pesmi Evrovizije. Idem u Stokholm da pobedim i izuzetno sam srećan što mogu to da učinim na svoj jedinstven način“ – rekao je Dauve.

Dauvi Bob (23) rođen je u Amsterdamu gde je o odrastao u porodici umetnika. 2012. proglašen je za najboljeg katautora Holandije. 2013. je prodrmao holandsku muzičku scenu albumom Born In A Storm sa koga se izdvojio hit „Multicoloured Angels“. Nakon tačno dve godine, u maju 2015, izdao je drugi album Pass It On, koji se našao na prvom mestu holandske top liste. Taj album je doneo dva hita – baladu „Hold Me“ u duetu sa Anuk, predstavnicom Holandije na Evrosongu 2013. i bržu  „Sweet Sunshine“.

Holandija će se takmičiti u prvom polufinalu Evrosonga koje će biti održano 10. maja 2016. godine.