gabriela1

Gabriela Gunčikova brani boje Češke

Nedavno nam je Češka telvizija zagolicala maštu sa slikom koju su neki tumačila kao slovo G, a neki kao broj 6. Sada je ta zagonetka rešena, jer će Češku Republiku predstavljati Gabriela Gunčikova sa pesmom I Stand (Stojim), a čiji su autori iz Irske i Švedske i već imaju evrovizijskog iskustva. Naime, muziku su napisali Kristijan Šnajder i Sara Biglert, dok su autori teksta Aidan O’Connor i Sara Biglert.

Gabriela je rođena 27. juna 1993. u Kromjeržižu. Postala je poznata 2011. godine kada je u šouu „SuperStar“, čehoslovačkom izdanju Idola, zauzela visoko drugo mesto. Od tada je izdala dva albuma i igrala glavnu ulogu u mjuziklu „Kleopatra“.

Povodom svoje evrovizijske avanture izjavila da joj je velika čast što će braniti boje svoje zemlje na takmičenju koje je u muzičkom svetu poput svetskog prvenstva u svetu fudbala.

Njena pesma će biti objavljena danas u 14 časova, a do tada ovde možete poslušati isečak od 30 sekundi, a i poslušati jednu od njenih starijih pesama.

Prošle godine, da je se pitala samo publika, gledali bismo prvi nastup Češke Republike u finalu Evrovizije. Da li mislite da će Gabrieli poći za rukom da osvoji srca i žirija i publike?