Foto: Ronen Akerman
Foto: Ronen Akerman

Izbor za predstavnika Izraela 3. marta

Izrael će i ove godine izabrati svog predstavnika za Pesmu Evrovizije putem talent šoua „HaKokhav HaBa“ (Sledeća zvezda). U uži krug takmičenja plasirala su se 4 izvođača. U pitanju su neafirmisani pevači pred kojima je dug put do uspešne karijere, a nekom od njih taj put je preko Stokholma i Pesme Evrovizije.

3. marta na nacionalnom izboru Izraela sa početkom u 20 časova, u finalu talent šou programa „HaKokhav HaBa“ nastupaće sledećih četvoro izvođača, a dvoje će otpevati istu pesmu, ali u različitom aranžmanu:

  • Hovi Star – Made Of Stars  (muzika i tekst: Doron Medalie) – pop verzija
  • Nofar Salman – Made Of Stars  (muzika i tekst: Doron Medalie) – orijentalna verzija
  • Gil Hadash – Follow The Sun (muzika i tekst: Stav BegerTom Gefen)
  • Ela Daniel – Somebody Out There (muzika i tekst: David Maman i Philip Hyon)

Prenos finala moći će da se gleda na izraelskom kanalu 2 (kliknite ovde za gledanje uživo putem interneta).

izraeltop4

Dosadašnje nastupe ove četvorke iz šoua možete da pogledate na zvaničnom sajtu ovog talenat takmičenja: nastupi Ele Daniel, nastupi Gil Hadash, nastupi Hovija Stara, nastupi Nofar Salman. Tamo možete naći i snimak ove četvorke iz Stokholma na kom pevaju hit grupe ABBA The Winner takes it all.

Finalisti u Stokholmu

Finalisti u Stokholmu

Interesantan podatak je da Nofar ima ubedljivo najviše fanova na facebook-u, preko 32 hiljade, ispred Hovija, koga prati nešto više od 7 hiljada fanova, dok Ela i Gil imaju tek nešto više od hiljadu ljudi koji prate njihov rad. Na osnovu ovakve popularnosti i ako uzmemo u obzir specifičnu, orijentalnu verziju pesme, može se naslutiti pobeda 19-ogodišnje Nofar, ali ostaje nam da gledamo šou u četvrtak i vidimo da li će se to desiti.

Poslušajte sve 4 takmičarske kompozicije na linku ispod: