Nina Kraljić (Foto: HRT)
Nina Kraljić (Foto: HRT)

Nina Kraljić brani boje Hrvatske sa pesmom „Lighthouse“

Hrvatska predstavnica na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, Nina Kraljić, upravo je na drugom programu Hrvatskog radija predstavila pesmu „Lighthouse“ sa kojom će se takmičiti u Stokholmu.

Autori muzike i teksta su austrijski tandem Andreas Gras i Nikola Parila, poznati kao POPMACHÉ, dok je za produkciju bio zadužen Torsten Brecman.

Nina Kraljić istakla je da je sretna jer je pesma kombinacija onoga što voli odnosno modernog zvuka i etna.

„Bila mi je neverovatna čast i veliko iskustvo snimati s tako kvalitetnom i talentovanom muzičkom ekipom. Pesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvek prisutna i svetli.“, izjavila je Nina. „Pesma u osnovi govori o nekome ko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stiče utisak da je nada izgubljena, protagonista ostaje uveren da će pobediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište – i to vođen signalom svetionika“, kaže jedan od autora, Andreas Gras.

„Glas Nine Kraljić dirnuo me je već pri prvom slušanju i dodatno oduševio tokom studijskog snimanja pesme Lighthouse. Njena interpretacija je pesmi dala dodatnu dimenziju. Mislim da smo stvorili nešto izvanredno, nešto čarobno“, rekao je Torsten, nemački muzički producent, kompozitor i aranžer.

Torsten je tokom uspešne karijere radio s mnogim muzičkim zvezdama. Neke od njih su No Angels, Bro’Sis, Christina Stürmer, Monrose, Jeanette, Modern Talking, Unheilig, Oonagh, Adoro, Bonnie Tyler, Howard Carpendale, Ace of Base, Amy MacDonald, Lena, Motörhead, Reamonn, Rick Astley i  Yvonne Catterfield.

Pesma Lighthouse naći će se i na Nininom prvom albumu koji snima za Universal Music, kome je zahvalna na pomoći u nalaženju pesme i njenoj realizaciji.

Nina će nastupiti u prvoj polovini prvog polufinala, 10. maja, i izvešće svoju pesmu na engleskom jeziku.

Poslušajte „Lighthouse“!

Izvor
  • HRT