Logo ESC 2016
Logo ESC 2016

Pogodnosti za članove OGAE u Stokholmu

Melodifestivalklubben (OGAE Švedska), OGAE International, grad Stokholm i švedska nacionalna televizija (SVT) sa zadovoljstvom su najavili da će skoro 3000 fanova Pesme Evrovizije imati priliku da bude akreditovano za ovaj evropski najpopularniji muzički festival.

Naime, postojaće dve vrste akreditacija za fanove:

  • F1 akreditacije, koje odobravaju nacionalne televizije i koje pored ulaska u Euroklub, omogućavaju ulazak u pres centar, kao i pristup otvorenim probama u Areni. Ovih akreditacija je ukupno 10 po zemlji učesnici i one pripadaju lokalnim OGAE udruženjima.
  • F2 akreditacije, kojih će ukupno biti 2550 i koje će omogućiti pristup Euroklubu i Eurokafeu, kao i pristup na opening party-ju 8. maja, ali i pristup after party-ju nakon završetka finala 14. maja. Kako ova akreditacija ne dozvoljava pristup pres centru i Areni tokom proba, u Eurokafeu, koji će biti otvoren tokom dana, biće prenošene sve probe iz Arene, što će fanovima sa F2 akreditacijom omogućiti da budu u toku sa dešavanjima. Uveče, Eurokafe postaje Euroklub, a pristup će biti dozvoljen svim akreditovanim delegacijama, novinarima i fanovima, uključujući i fanove sa F2 akrditacijom. Eurokafe/Euroklub će biti otvoren u periodu od 2-14. maja.

Da biste dobili neku od F1 ili F2 akreditaciju morate biti članovi loklanih OGAE udruženja. Kako aplicirati za navedene akreditacije?

  • Za F1 akreditaciju morate poslati zahtev lokalnom OGAE klubu, a nakon odobrenja popunjavate podatke na sajtu eurovision.tv. Nakon aplikacije, nacionalna televizija, u dogovoru sa lokalnim OGAE klubom, odobrava navedene akreditacije.
  • F2 akreditacije će se kupovati i koštaće 500 SEK (oko 53,5 evra). Za ove akreditacije mogu aplicirati isključivo trenutni OGAE članovi koji imaju ID broj. Apliciranje za ovu vrstu akreditacije biće dozvoljeno između 15 – 31. marta, a aplikaciju možete izvršiti OVDE. Nakon isteka roka za aplikaciju, OGAE International će proveriti da li se nalazite na listi članova OGAE, a potvrdu za akreditaciju ćete moći da dobijete nakon 31. marta. Akreditacije će se preuzimati u Stokholmu.

OGAE International i OGAE Švedska žele prijatan boravak svim fanovima u Stokholmu.