DSC_5812-1-950x633

Predstavnik Rumunije je Ovidiu Anton!

Večeras je u sportskoj dvorani u Baja Mareu održano finale rumunskog nacionalnog izbora za Pesmu Evrovizije. Nastupilo je 6 takmičara, čije je nastupe komentarisao isti sastav kao i u polufinalu (Zoli Toth, Cezar Ouatu, RandiHoria Moculescu i Sanda Cepraga). Međutim, za razliku od polufinala, isključivo su glasovi publike odlučivali o sudbini rumunskog predstavnika. Finalo veče otvorila je Paula Seling, predstavnica Rumunije na Evrosongu 2010. i 2014. godine.

Pesme koje su se takmičile bile su:

  1. Florena – Behind the Shadows
  2. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – The Voice
  3. Dream Walkers – Let It Shine
  4. Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m Coming Home
  5. Ovidiu Anton – Moment of Silence
  6. M I H A I – Paradisio

Nakon izvođenja svih numera usledilo je glasanje u trajanju od sat vremena. Dok je trajalo glasanje, na sceni su se našli članova žirija i neki gostojući pevači, koji su zabavljali publiku u sportskoj sali u Baja Mareu, gradu na samom severu Rumunije. Cezar je između ostalog otpevao Končitinu pobedničku pesmu „Rise like a phoenix“, a Lidija Isak pesmu „Falling Stars“ sa kojom će braniti boje Moldavije u Stokholmu. Po isteku glasanja, voditeljka programa pročitala je rezultate, pa je konačan redosled izgledao ovako:

  1. Ovidiu Anton  6585 glasova
  2. Vanotek feat. The Code & Georgian  4702 glasa
  3. Florena  3491 glas
  4. Dream Walkers  2332 glasa
  5. M I H A I  2142 glasa
  6. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ  1235 glasova
Finalni rezultati glasanja publike

Finalni rezultati glasanja publike

To znači da će predstavnik Rumunije na Pesmi Evrovizije u Stokholmu biti Ovidiu Anton! Ovaj muzičar rođen je 1983. godine, studirao je klavir i gitaru. Kako kaže, oduvek je želeo da se bavi rok muzikom, te je 1998. godine osnovao bend koji se zvao Carpe Diem. Sa bendom, a i kao solo pevač, pobedio je na mnogim internacionalnim festivalima. Ovo je bio njegov treći pokušaj da postane predstavnik Rumunije na Pesmi Evrovizije; bio je bezuspešan 2010. i 2012. godine. Rumunija će nastupiti u drugoj polovini drugog polufinala Pesme Evrovizije u Stokholmu, 12. maja.