Samra Rahimli

Samra je predstavnica Azerbejdžana

Nakon dugog ćutanja i mnogih spekulacija, nacionalna televizija Azerbejdžana objavila je da će predstavnica te države na Pesmi Evrovizije biti Samra Rahimli. Njena pesma se zove Miracle (Čudo), biće izvedena u potpunosti na engleskom jeziku, i publika će moći premijerno da je čuje ovog vikenda.

Samra Ramhili ima 21 godinu, i azerbejdžanskoj publici postala je poznata 2012. godine kada je sa samo 16 godina bila najmlađi učesnik izbora te države za Pesmu Evrovizije na kojoj su bili domaćini. Nije uspela da pobedi na izboru, ali je osvojila srca publike. Tri godine kasnije, Samra je učestvovala u turskom Voice-u, gde je stigla do četvrtfinala. Nedugo potom bila je učesnik prve sezone azerbejdžanske verzije istog  muzičkog takmičenja, gde je stigla do finala koje se održalo pre svega par dana. U finalu ona je izvela pesmu Say Something.

Ovo je druga godina za redom kako Azerbejdžan na Pesmu Evrovizije šalje nekog od učesnika turskog Voice-a. Azerbejdžan će nastupiti u drugoj polovini prvog polufinala.

Kako se vama dopada izbor ove države? Pogledajte i audiciju Samre za azerbejdžanski Voice gde je pevala pesmu Wrecking Ball.