Sanja Vučić (Foto: ZAA)
Sanja Vučić (Foto: ZAA)

Sanja Vučić „ZAA“ predstavlja Srbiju na Pesmi Evrovizije

Srbiju će na predstojećoj Pesmi Evrovizije u Stokholmu, po svemu sudeći, predstavljati Sanja Vučić iz grupe „ZAA“ sa pesmom autorke Ivane Peters.

Srpska evrovzijska pesma biće premijerno predstavljena u subotu, 12. marta sa početkom u 21:00, u emisiji „Pesma Srbije za Evropu“ uz prenos na Prvom programu RTS-a.

I dok čekamo potvrdu ove vesti u ponedeljak, upoznajte se sa Sanjom i Ivanom.

SanjaVucicSanja Vučić, rođena je 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu, Srbija. Još od malena pokazuje talenat za muziku. Završila je nižu i srednju muzičku školu u Kruševcu na odseku za solo pevanje. Tokom školovanja pevala je u raznim ansamblima, od etno sastava „Bele vile“ preko gradskog džez orkestra, do crkvenog hora „Sveti knez Lazar“ sa kojim je gostovala u Mađarskoj, Belorusiji i Poljskoj.

Pohađala je i masterklas časove pevanja kod čuvene operske pevačice Katarine Jovanović. Pokušala je da se upiše na Muzičku akademiju u Beogradu ali bezuspešno, što ne smatra velikim neuspehom jer je možda baš to dovelo do takmičenja za Pesmu Evrovizije 2016. Od aprila 2012. godine, pridružuje se, kao stalni član, crossover bendu „ZAA“ sa kojima je do sada nastupila na preko 100 koncerata širom regije (EXIT, Love Fest, Nishville, Arsenal Fest, Ovejam Reggae fest u Sloveniji, Lake Fest u Nikšiću…).

Sa grupom „ZAA“ ima do sada objavljen jedan album „What about“. Takođe sarađuje sa mnogim autorima i muzičarima kao studijski pevač za potrebe radio i TV džinglova, reklama i korporativnih filmova.

Sanja trenutno živi i studira arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Govori engleski, italijanski, španski i arapski jezik. Od muzike najviše voli RnB, hip hop, soul, džez, rege, afrobit, istočni orijentalni melos i grandž.

IvanaPetersIvana Peters, kompozitor i pevač, rođena je 22. avgusta 1974. godine u Beogradu. Muzikom se bavi od malih nogu, upisuje se na klavir i završava srednju muzičku školu. Sa 15 godina počinje da peva u grupi pod nazivom „Who is the best“, koja je pretežno svirala rep muziku, sa kojima je snimila dva albuma 1994. godine.

Sa nepunih 20 godina se pojavljuje na festivalu „Beogradsko proleće“ gde svojom izuzetnom interpretacijom i vokalom skreće pažnju na sebe. Ubrzo postaje član popularne grupe „TAP 011″ koja je devedesetih godina bila jedna od najslušanijih grupa u zemlji sa puno radijskih hitova. Sa njima je snimila 3 albuma i učestvovala na mnogo festivala u zemlji i regionu. Grupu napušta i osniva svoj autorski rok sastav „Negativ“ sa kojim je do sada snimila 3 albuma. U grupi se potpuno autorski ostvarila gde uglavnom piše muziku i tekstove.

2004. godine na festivalu „Beovizija“ ubedljivo odnosi pobedu sa pesmom „Zbunjena“. Na top listama Srbije nalazile su se još njene pesme „Ja bih te sanjala“, „Svet tuge“, „Tango“ i druge. Učestvovala je sa Negativom i na Beoviziji 2007. sa pesmom „Prava stvar“ i a na Beoviziji 2008. sa kompozicijom „S tobom bih ostala“.

Uživa nepodeljene simpatije publike i muzičkih stručnjaka i važi za jedan od najboljih ženskih vokala sa ovih prostora. Udata je za muzičara Aleksandra Petersa, nekadašnjeg člana popularne grupe „Sanšajn“ sa kojim ima ćerkicu Saru. Trenutno sprema svoj solo album.