JESC-620x330

Malta domaćin Dečije Pesme Evrovizije 2016.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) i malteški javni servis (PBS) objavili su danas vest da će Valeta biti domaćin ovogodišnjeg takmičenja za Dečiju Pesmu Evrovizije koje će se održati u novembru. Posle pobede Destiny Chukunyere na prošlogodišnjem izdanju takmičenja u Bugarskoj, Malti je ove godine ponuđeno da opet, nakon 2014. godine, bude domaćin najmlađim pevačima Evrope.

Upravni odbor Evropske radiodifuzne unije i malteški javni servis intenzivno rade na ovogodišnjem projektu na kojem ćemo videti nekoliko promena u formatu takmičenja. Ovogodišnje izdanje Dečijeg Evrosonga održaće se u nedelju 20. novembra u poslepodnevnim satima i održaće se na više lokacija u glavnom gradu Malte, Valeti.

„Razgovarali smo sa upravnim odborom EBU-a kako da se unapredi i poboljša format takmičenja. Mnogi naši članovi, uključujući i one koji ne učestvuju, smatrali su da vreme održavanja takmičenja nije prikladno u skladu sa karakteristikama dečijeg i porodičnog programa, tako da smo odlučili da se takmičenje održava u vremenu koje pristaje održavanju ovog tipa programa. U ime EBU-a, veoma sam uzbuđen što je PBS pristao da ponovo bude domaćin ovog događaja i radujemo se saradnji sa njima“ – izjavio je Jon Ola Sand, izvršni supervizor Pesme Evrovizije

Šef malteškog javnog servisa PBS, Anton Atard, opet će biti u ulozi izvršnog producenta kao i 2014. godine. On je rekao da je oduševljen činjenicom da ponovo organizuje isti događaj:

„Ponovo možemo da obećamo proizvod visokog kvaliteta, zajedno sa nekim novim dodacima u formatu takmičenja, i naravno naše gostoprimstvo svima koji nam se pridruže u novembru ove godine na najvećem dečijem takmičenju u Evropi.“

Više detalja o ovogodišnjem takmičenju za Dečiju Pesmu Evrovizije očekuje se tokom maja na pres konferenciji u Stokholmu tokom trajanja Pesme Evrovizije.