Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
JESC-620x330

Malta domaćin Dečije Pesme Evrovizije 2016.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) i malteški javni servis (PBS) objavili su danas vest da će Valeta biti domaćin ovogodišnjeg takmičenja za Dečiju Pesmu Evrovizije koje će se održati u novembru. Posle pobede Destiny Chukunyere na prošlogodišnjem izdanju takmičenja u Bugarskoj, Malti je ove godine ponuđeno da opet, nakon 2014. godine, bude domaćin najmlađim pevačima Evrope.

Upravni odbor Evropske radiodifuzne unije i malteški javni servis intenzivno rade na ovogodišnjem projektu na kojem ćemo videti nekoliko promena u formatu takmičenja. Ovogodišnje izdanje Dečijeg Evrosonga održaće se u nedelju 20. novembra u poslepodnevnim satima i održaće se na više lokacija u glavnom gradu Malte, Valeti.

„Razgovarali smo sa upravnim odborom EBU-a kako da se unapredi i poboljša format takmičenja. Mnogi naši članovi, uključujući i one koji ne učestvuju, smatrali su da vreme održavanja takmičenja nije prikladno u skladu sa karakteristikama dečijeg i porodičnog programa, tako da smo odlučili da se takmičenje održava u vremenu koje pristaje održavanju ovog tipa programa. U ime EBU-a, veoma sam uzbuđen što je PBS pristao da ponovo bude domaćin ovog događaja i radujemo se saradnji sa njima“ – izjavio je Jon Ola Sand, izvršni supervizor Pesme Evrovizije

Šef malteškog javnog servisa PBS, Anton Atard, opet će biti u ulozi izvršnog producenta kao i 2014. godine. On je rekao da je oduševljen činjenicom da ponovo organizuje isti događaj:

„Ponovo možemo da obećamo proizvod visokog kvaliteta, zajedno sa nekim novim dodacima u formatu takmičenja, i naravno naše gostoprimstvo svima koji nam se pridruže u novembru ove godine na najvećem dečijem takmičenju u Evropi.“

Više detalja o ovogodišnjem takmičenju za Dečiju Pesmu Evrovizije očekuje se tokom maja na pres konferenciji u Stokholmu tokom trajanja Pesme Evrovizije.