Foto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com
Foto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Otkriveni detalji ceremonije otvaranja Evrovizije

Evrovizijske zvezde prošetće 94 metara dugim crvenim tepihom u okviru ceremonije otvaranja koja će biti održana 8. maja u Gradskoj kući u Stokholmu (Stockholms stadshus), objavio je danas SVT.

Po prvi put, ceremonija će biti podeljena na dva dela – pored zabave koja će biti održana u Plavoj sali Gradske kuće, učesnici će do sedišta švedske prestonice doći crvenim tepihom, koji će se prostirati i pored Eurokluba, a svi prolaznici i fanovi će moći da pozdrave takmičare.

Grad Stokholm trenutno zida montažnu zgradu za Euroklub, gde će se održavati zabave za zainteresovane fanove i novinare. Radi se o velikoj zgradi koja će biti izgrađena na keju ispred kraljevske palate.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Mons i Petra (Foto: Janne Danielsson/SVT)

Prvi koji će se pojaviti na crvenom tepihu jesu ovogodišnji voditelji Petra Mede i evrovizijski pobednik Mons Selmerlev. Zajedno sa njima prošetaće se i Krister Bjorkman, producent takmičenja i Sven Stojanović, šou-producent.

Jovan Radomir i Katarina Rolfsdoter-Janson biće komentatori ceremonije. Podsetimo, Radomir je vodio rasporedni žreb za polufinala u januaru, a ranijih godina je i saopštavao glasove za Švedsku.

Takmičare će dočekati Karin Vangord, ispred Grada Stokholma, Jon Ola Sand, supervizor Pesme Evrovizije i Martin Esterdal, izvršni producent ovogodišnjeg takmičenja.

Ceremoniju otvaranja Pesme Evrovizije moći ćete da pratite u direktnom prenosu na zvaničnom sajtu takmičenja – eurovision.tv.

Izvor
  • SVT