Foto: Andres Putting (EBU)
Foto: Andres Putting (EBU)

Moćna druga proba Srbije u Globen areni

Srpski evrovizijski tim danas je odradio drugu probu u Globen areni u Stokholmu. Sanja, prateći vokali i baletski igrač nosili su crne kožne kostime u kojima će nastupiti i u samom polufinalu Pesme Evrovizije, a u odnosu na prvu probu, promenjena je i pozadina na LED ekranima tako što su dodata ženska lica, a porađeno je i na kadriranju nastupa tako da izgleda što bolje u televizijskom prenosu. Scenom i dalje dominira crvena boja, a nastup odiše ženskom snagom i dostiže vrhunac pred kraj pesme, kada prateći vokali staju u ravan sa Sanjom, otkrivaju lica koja su im prethodno zatamnjena svetlosnim efektima i uz stisak ruku trijumfalno završavaju nastup.

Pogledajte snimke sa današnje probe

  • Druga proba Srbije (eurovision.tv)
  • Druga proba Srbije (ESC Reporter TV)

Konferencija za medije

Nakon probe, srpske delegacija je održala i konferenciju za akreditovane medije. Tom prilikom, Sanja je izjavila da je uzbuđena oko nastupa, da je sada sve izgledalo dosta bolje jer kada nosi scenski kostim, može bolje da se izrazi i dodala da može još da poradi na tome da joj emocije budu izražajnije. Ponovo su se dotakli teme pesme koja se bavi problemom nasilja nad ženama, Sanja je rekla da se srećom lično nije se suočila sa takvim problemom, ali da je pesma uči da se bori protiv svih problema na koje može da naiđe. Smatra da je zlostavljanje nešto što se mora zaustaviti i da će ljudi istrajati u toj borbi. Takođe, rekla je da je njena majka njen heroj, najjača osoba koju poznaje i da želi da se ugleda na nju.

Srbija će nastupiti pod brojem 6 u drugom polufinalu, 12. maja od 21h uz direktan prenos na Prvom i Satelitskom programu RTS-a.

U nastavku pogledajte fotografije iza scene, kao i sa samog nastupa, odnosno pres konferencije (Foto: Nenad Pribak (OGAE Srbija) i Andres Putting (EBU))