Foto: Thomas Hanses
Foto: Thomas Hanses

Održana prva proba Srbije u Globen areni

Predstavnica Srbije, Sanja Vučić ZAA, danas je održala svoju prvu tonsku i koreografsku probu na evrovizijskoj sceni u stokholmskoj Globen areni.

Pred dolazak u arenu i sobu za proveru zvuka, naša predstavnica je otpevala refren pesme i dodala da je veoma uzbuđena jer će prvi put pevati na velikoj sceni, da oseća neko golicanje u stomaku, ali da nema tremu jer zna da će sve proći kako treba pošto su se dobro pripremili.

Sanja je na scenu izašla sa pratećim vokalima Lenom Kuzmanović, Dunjom Vujadinović, Jelenom Đurić i Ivom Pletikosić i baletskim igračem Milošem Isailovićem. Nastup je bio vokalno besprekoran što se i očekivalo poznavajući Sanjine mogućnosti. Scenom je dominirala crvena boja uz plave svetlosne snopove, a svi akteri na sceni su izveli razrađene koreografske pokrete – prateći vokali su upotpunili atmosferu sa dosta pokreta ruku i glava, imaju interakciju sa igračem Milošem, koji podiže jednu devojku koja pokušava da se otrgne iz njegovog stiska, a u jednom trenutku prilazi i Sanji nakon čega ga ona odgurne, sve u skladu sa tematikom pesme, a to je problem nasilja nad ženama. Sve vreme se oseća energija između Sanje i pratećih vokala, što čitav nastup čini veoma emotivnim i dirljivim. Treba istaći i da Sanja ima znatno umerenije pokrete u odnosu na nastup u muzičkom spotu, što joj je dosta ljudi zameralo. Pri kraju pesme, prateći vokali se pridružuju Sanji, poput Beauty Queens u nastupu Marije Šerifović 2007. godine i efektno završavaju nastup Srbije.

Sanja je na današnjoj probi nosila plavo-zelenu odeću poput kimona, ali to neće biti kostim koji će ona nositi i u samom polufinalu. Očekuje se da srpska delegacija prave kostime predstavi na drugoj probi, koja je zakazana za subotu u 14:50.

Pogledajte deo današnje probe

Fotografije sa prve probe Srbije (Foto: Andres Putting, Thomas Hanses)

Izvor
  • eurovision.tv