polufinale2

Večeras drugo polufinale Pesme Evrovizije

Ostalo je 10 mesta u finalu ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije. Pravo da popune preostalih 10 mesta u finalu imaće 18 učesnika 2. polufinala, a među njima i predstavnica Srbije, Sanja Vučić ZAA, koja će nastupiti pod brojem 6. Redosled nastupa je sledeći:

  1. Letonija: Justs – Heartbeat
  2. Poljska: Michal Szpak -Color Of Your Life
  3. Švajcarska: Rykka – The Last Of Our Kind
  4. Izrael: Hovi Star – Made Of Stars
  5. Belorusija: Ivan - Help You Fly
  6. Srbija: Sanja Vučić ZAA – Goodbye (Shelter)
  7. Irska: Nicky Byrne – Sunlight
  8. Makedonija: Kaliopi – Dona
  9. Litvanija: Donny Montell – I’ve Been Waiting for This Night
  10. Australija: Dami Im – Sound Of Silence
  11. Slovenija: ManuElla – Blue And Red
  12. Bugarska: Poli Genova – If Love Was A Crime
  13. Danska: Lighthouse X – Soldiers Of Love
  14. Ukrajina: Jamala – 1944
  15. Norveška: Agnete – Icebreaker
  16. Gruzija: Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz – Midnight Gold
  17. Albanija: Eneda Tarifa – Fairytale
  18. Belgija: Laura Tesoro – What’s The Pressure

Glasovi publike i stručnog žirija, koji je glasao sinoć na drugoj generalnoj probi, u odnosu glasova 50% – 50% odlučiće kojih 10 izvođača ćemo gledati na sceni Globen arene u Stokholmu. Pored 18 učesnika drugog polufinala, videćemo i nastupe preostalih direktnih finalista koji takođe večeras imaju pravo glasa, a to su: Italija, Nemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo. Podsetimo, u večeri prvog polufinala videli smo nastupe Švedske, Francuske i Španije koje su takođe direktno plasirane u finale.

Televizijski gledaoci pored pozivanja i slanja SMS poruka, ove godine mogu da glasaju i preko zvanične aplikacije Pesme Evrovizije koja se može preuzeti na Play Store. Samo učesnici 2. polufinala imaju pravo glasa večeras, uključujući i zemlje koje su direktno u finalu a večeras nastupaju u revijalnom delu programa: Italija, Nemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Foto: Andres Putting (EBU)

Foto: Andres Putting (EBU)

Podsetimo, ovogodišnja Pesma Evrovizije održava se u stokholmskoj Globen areni, a prenos uživo možete pratiti na Prvom i Satelitskom programu RTS-a u 21 čas, kao i na zvaničnom sajtu Pesme Evrovizije, odnosno na zvaničnom YouTube kanalu ovog takmičenja. Ukoliko živite u Srbiji, ne možete da glasate za Sanju Vučić, a ukoliko živite u dijaspori prebacite na kanal vašeg domaćeg emitera kako biste saznali za brojeve telefona na koje možete da glasate za Srbiju i poslali glas u predviđeno vreme.

Tim Evropesma.org se trenutno nalazi u Stokholmu i za večeras vam spremamo BLOG UŽIVO. Pratite nas!