LeoMartin

Odiseja na OGAE Retro Contest 1973

Pesma Lea Martina, Odiseja predstavljaće OGAE Srbiju na takmičenju OGAE Retro Contest 1973, odlučili su članovi OGAE Srbija.

Sa pesmom Odiseja, Leo Martin je trebalo da nastupi na festivalu Opatija 1973, koja je tada bila jugoslovenski izbor za Pesmu Evrovizije, ali je zbog bolesti odustao. Pesma je postala veliki hit na prostorima bivše Jugoslavije i danas je vrlo rado izvode brojni izvođači.

OGAE Retro Contest je takmičenje u okviru OGAE mreže, koje je u stvari Second Chance Contest, gledano unazad počevši od 1986. godine. Lokalna OGAE udruženja biraju predstavnika u konkurenciji pesama koje su učestvovale na nacionalnim izborima, a nisu učestvovale na Pesmi Evrovizije.

downloadZemlje koje nisu učestvovale na Pesmi Evrovizije tih godina, učestvuju u posebnoj kategoriji koja se zove„Guest Jury Hits“. Te zemlje predstavljaju pesme koje su po izboru lokalnih OGAE udruženja bile najveći hitovi u njihovim zemljama. Ove godine na redu su pesme iz 1973. godine.

Kako Srbija nije učestvovala na Pesmi Evrovizije 1974. godine i kako među ostalim OGAE udruženjima iz bivše Jugoslavije ne postoji želja za zajedničkim predstavnikom, OGAE Srbija sa svojim predstavnikom učestvuje u kategorijiGuest Jury Hits. Prošle godine, u ovoj kategoriji, naš predstavnik je bila pesma „Ljubav je samo reč“ Zdravka Čolića, koja je zauzela 7. mesto.

Preslušajte Odiseju, ako već do sada niste: