sliderbild-ogaevc-ovc

OGAE Video Contest 2016

Na OGAE Video Contest-u 2016. učestvuje 40 OGAE klubova. Ovo je do sada najmasovnije takmičenje. Srpski kandidat na ovogodišnjem takmičenju je spot Jelene Tomašević za pesmu „Život u koferima“, koji je pobedio na našem izboru održanom tokom septembra meseca.

OGAE Video Contest je godišnje takmičenje video spotova u okviru OGAE International mreže. Članovi lokalnih OGAE klubova predlažu video spotove domaće produkcije i vrše izbor video spota koji ih predstavlja na takmičenju. Video spotovi i pesme za koje su snimljeni moraju biti iz tekuće ili prošle godine. Izvođač pesme za spot mora biti državljanin zemlje iz koje se predlaže, a sam video spot ne može preći 5 minuta. Nije nužno da pesma bude otpevana na zvaničnom jeziku određene zemlje. Ovogodišnje takmičenje organizuje nemački OGAE klub i ESC Germany, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi spota za pesmu „Gäa“ u izvođenju pevačice Senta-Sofije Deliponti poznatije kao Oonagh. Spisak ranijih pobednika i rezultate srpskih predstavnika možete da pogledate OVDE.

Nemački klubovi OGAE Nemačka i ESC Nemačka, koji su punopravni članovi OGAE mreže, ove godine su uložili veliki napor kako bi takmičenje bilo što masovnije i u toj nameri su uspeli, okupivši čak 40 klubova. Novina u odnosu na ranije godine je što pored članova loklanih OGAE klubova, svoj glas mogu dati svi zainteresovani pojedinci, čiji će glas u zbiru predstavljati 41 žiri. Članovima OGAE klubova, ali svim zainterosavanima je omogućeno da glasaju online putem, na sajtu koju su za ovu priliku uradili naši prijatelji iz Nemačkih klubova.

Sve spotove, pravila glasanja i mogućnost kako da glasate, možete pronaći OVDE. Glasanje traje do 31. oktobra, a članovi OGAE Srbija, koji ne žele da glasaju online putem, to mogu učiniti putem email-a, o čemu su svi dobili obaveštenje. Veoma važno je da prilikom glasanja, u polju gde je to predviđeno, navedete da li ste član OGAE ili ne. Takođe, nepohodno je da pre glasanja pogledate sve video spotove. Glasači iz Srbije, ne mogu glasati za naš predlog, jer ti glasovi neće biti uvaženi.

Želimo vam da uživate u takmičenju OGAE Video Contest 2016!