Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
@EBU
@EBU

Gruzija je pobednik Dečje Pesme Evrovizije 2016

Mariam Mamadašvili iz Gruzije sa pesmom „Mzeo“ (Sunce) pobednik je Dečje Pesme Evrovizije koja je upravo završena u Valeti. Naša Dunja, zauzela je neslavno poslednje 17. mesto sa ukupno 14 poena i to 5 od makedonskog žirija i 9 ukupno od dečjeg žirija.

Šou je počeo defileom učesnika iz svih 17 zemalja, nakon čega su vodttelji programa Ben Kamil i Valeri Vela otvorili takmičenje.

Tokom celog programa preovladavale su slike Malte u skladu sa sloganom „Prigrli“, a zanimljive razglednice najavljivale su po tri zemlje učesnice. Nakon završene 9. pesme na sceni se pojavila Poli Genova, predstavnica Bugarske na Pesmi Evrovizije 2011. i 2016. godine, kao i voditeljka prošlogodišnjeg izdanja dečje evrovizije, koja je otpevala pesmu „If love was a crime“ sa kojom je u maju nastupila u Stokholmu.

Nakon završetka pesama pred publiku je izašla  Destiny Chukunyere, prošlogodišnja pobednica Dečje Pesme Evrovizije, a za njom i grupa Jedward, koji us Irsku predstavljali na Pesmi Evrovizije 2011. i 2012. godine. Posle njih Destiny je otpevala pesmu „Not my soul“ sa kojom je prošle godine pobedila u Sofiji.

Po završetku revijalnog dela došlo se do najuzbudljivijeg dela večeri, saopštavanja glasova. Na početku su nam se javili prezenteri svih 17 zemalja koji su nam predstavili glasove stručnog žirija odraslih. Nakon ovih glasova, svoje glasove su dali i  Christer Björkman iz Švedske, Mads Grimstad iz Danske i Jedward iz Irske, kao predstavnici specijalnog žirija. Glasovi dečijeg žirija su saopšteni zbirno. Podsetimo svaka zemlja je imala stručni žiri i dečji žiri. Ove godine videli smo da na početku nije bilo dodeljivanja 12 poena svim zemljama, što je bilo pravilo od 2005. godine.

Nakon glasanja ukupan redosled izgleda ovako:

@EBU

@EBU

Iako je ovo najlošiji plasman Srbije na Dečjoj Pesmi Evrovizije, OGAE Srbija čestita Dunji na odličnom nastupu i želi sve najbolje u daljoj karijeri.

Pogledajte pobednički nastup: