amaya1

Amaya: Obožavam čokoladu

Nakon njihovog poslednjeg finala 2007, Slovenija se naredne tri godine nije kvalifikovala iz polufinala, a onda je došla 2011. i pesma „No One“. Pogađate, mislimo na Maju Keuc.

Maja, zdravo! Prvo bih te pitao zašto si odlučila da se ponovo prijaviš na EMU?

- Prosto sam osetila kao da je pravo vreme, nedostajala mi je Slovenija i mislim da bi evrovizijska scena bila sjajno mesto da predstavim svoju novu muziku. Upravo sam diplomirala na Muzičkoj akademiji u Holandiji, potpisala sam ugovor sa produkcijskom kućom u Stokholmu i napisala sam dosta nove muzike koja treba da se objavi. Oni su predložili taj korak, da se možda dopre do široke publike koju Evrovizija ima.

Ostvarila si najbolji rezultat za Sloveniju u ovoj deceniji. Misliš li da možeš da ga nadmašiš ako pobediš na EMI i odeš u Kijev?

- Hehehe, nemam pojma. :D Evrovizija je tako čudna i gotovo je nemoguće nagađati. Ja sam imala samo 19 godina kada sam predstavljala svoju zemlju i od tada sam stekla dosta iskustva i naučila mnoge stvari, tako da se nadam da će to ići u moju korist ovog puta.

Možeš li nam reći nešto o svojoj pesmi?

- Zapravo bih volela da zadržim te informacije za malo kasnije. :)

Druge učesnike EME sam pitao koga smatraju svojim najvećim konkurentom, ali pošto si ti jedan od većih favorita, želim da te pitam kako se osećaš povodom toga?

- Jesam? Stvarno nisam znala! :) Naravno, polaskana sam i počastvovana što ću biti u tako dobrom društvu naredne godine. To će biti jedna od naših najboljih EMA do sada, ako smem to da kažem. Naša nacionalna televizija je uložila mnogo napora da bi bilo tako.

Tvoja omiljena evrovizijska numera?

- Loreen – Euphoria.

Da li bi bila ljubazna da nam otkriješ nešto zanimljivo o sebi, nešto što nije opšte poznato?

- Ha, to je teško pitanje. Obožavam čokoladu. Čokolada je neodoljiva i mogla bih da pojedem neverovatne količine odjednom, ali to svi znaju! Volim hranu uopšte, ja sam vegetarijanac i volim životinje i prirodu. Volim aerodrome, jer me uvek vode negde, i tamo imam vremena da sanjarim i vidim reke različitih ljudi, pa se pitam šta rade i kuda su krenuli. Želim da nađem vremena da više čitam, jer sam dosta vremena svog detinjstva provela u biblioteci. Volim sve što je udobno, okolina dosta utiče na moje raspoloženje.

Maja, hvala ti puno! Želim ti sve najbolje na EMI i u 2017. godini!

- Nema na čemu, takođe! Hvala na pitanjima i puno pozdrava svim vašim čitaocima!

Podsetimo se Majinog nastupa u Dizeldorfu 2011. godine: