louis_and_brendan_murray_lls_set_eurovision_2017

Brendan Mari predstavlja Irsku u Kijevu

Irski javni servis RTÉ, saopštio je da će ovu zemlju na Pesmi Evrovizije 2017 predstavljati mladi Brendan Mari. Pesmu koju će Brendan izvesti u Kijevu biće odabrana na javnom konkursu.

Ove godine Irska je interno izabrala svog izvođača. Međutim, izvođač je izabran u konsultacijama sa Luijem Volšom, poznatim menadžerom i članom žirija britanskog X Faktora, koji je ujedno i Brendanov menadžer.

Brendan dolazi iz Golveja i ima samo 20 godina. Nastupio je u X Faktoru u sezoni 2014. godine, kada je i formirana grupa „Hometown“ čiji je on bio član, a Lui Volš je bio njihov mentor. Grupa više ne postoji, a svaki od članova dalje samostalno gradi karijeru.

Lui Volš je za Brendana rekao: „Brendan je savršen za Evroviziju, ima prepoznatljiv glas i izgled, što mislim da će se dopasti publici. Želim da pronađem najbolju pesmu za Brendana. Iskoristiću sve svoje kontakte, ali ću i saslušati sve irske tekstopisce i kompozitore kako bismo odabrali najbolju pesmu“.

RTÉ je otvorio javni konkurs gde svi zainteresovani autori mogu da se prijave. Prijave se podnose do 16. januara 2017. Više o uslovima konkursa saznajte OVDE.