saara-aalto-live

Sara Alto u finalu britanskog ,,X faktora“

Poznata finska pevačica Saara Aalto, i višestruka učesnica finskog izbora za predstavnika na Pesmi Evrovizije, večeras je uspela da se plasira u veliko finale britanskog takmičenja ,,X faktor“!

Nakon razočaravajućeg drugog mesta na UMK festivalu ove godine (gde je bila apsolutni favorit za pobedu), Saara je svoju sreću okušala u ovom svetski poznatom takmičenju. Nakon vrlo uspešne audicije i prolaska bootcamp-a, Saara nije uspela da se kvalifikuje za nastupe uživo. Međutim, Nikol Šerzinger je iskoristila svoju šansu da naknadno pozove jednog takmičara koji je ispao izabravši Saaru. Saarin mentor bila je Šeron Ozborn.

Saara na audiciji
Saara na audiciji

Uživo nastupi nisu dobro krenuli po Saaru, tako što je u prve dve večeri bila u dva izvođača sa najmanjim brojem glasova, međutim oba puta je žiri spasavao ispadanja. Iako je sve vreme bila jedan od autsajdera, ona je sjajnim nastupima uspevala da impresionira žiri iz nedelje u nedelju, kao i strogu britansku publiku koja je večeras odvela u finale. U međuvremenu je postala i miljenica čuvenog Sajmona Kovela, još jednog od ovogodišnjih mentora. Sutra će se za pobedu na Vembli stadionu boriti za pobedu protiv Meta Terija, fenomenalnog engleskog pevača koji od samog početka važi za glavnog favorita.

Pogledajte Sarin večerašnji nastup sa pesmom „Everybody Wants to Rule the World“ engleskog benda Tears for Fears.

Mi Sari želimo sreću u finalu, a do tada podsetimo se intervjua koji je ona dala za naš sajt.