slavkokalezic

Slavko Kalezić predstavlja Crnu Goru na Evroviziji u Kijevu

Crnu Goru će na narednom Evrosongu u Kijevu predstavljati Slavko Kalezić sa kompozicijom „Space“, autora Momčila Zekovića.

To je odlučila Stručna komisija Radio-televizije Crne Gore, u sastavu: Biljana Papović, muzički urednik, Dalibor Nedović, majstor tona i producent i Pjetar Dedivanović, scenograf i muzičar. Na konkursu koji je objavila RTCG prijavilo se 20 autora sa 27 kompozicija.

Slavko Kalezić je glumac Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP). Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, a specijalizirao je solo pevanje i ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije. U njegovoj muzičkoj biografiji ističe se nastup na regonalnom takmičenju „X Factor Adria“. Objavio je singlove „Krivac“ i „Feel the Love“, a pre dve godine i debi album „San o vječnosti“ sa deset kompozicija. Oktobra 2015. objavljuje rimejk čuvenog hita Olivera Mandića „Ljuljaj me nježno“, kao i rimejk pesama na engleskom pod nazivom „Question“. Septembra 2016. objavljuje još dva singla „Sudnji dan“ i „Freedom“, a tečno govori engleski, italijanski i španski jezik.

Momčilo Zeković, autor je muzike i teksta za kompoziciju „Space“, a poznat je kao član grupe Perper sa Cetinja za koju je, kao i za mnoge druge crnogorske izvođače, napisao tekstove i komponovao brojne hitove. Zeković se bavi i književnim radom.

U iščekivanju evrovizijske pesme, poslušajte Slavkovog „Krivca“:

Izvor
  • RTCG