DEMYCDN21200

Demi predstavnica Grčke!

Grčki javni servis ERT, saopštio je da će ovu mediteransku zemlju na 62. izdanju Pesme Evrovizije u Kijevu predstavljati pevačica Demi (Dimitra Papadea).

Nakon prošlogodišnjeg neuspeha u Stokholmu, kada se Grča po prvi put nije plasirala u veliko finale, ERT je odlučio da ove godine povrati evrovizijski ugled, pa je odlučio da angažuje poznata imena u svetu Pesme Evrovizije kompozitora Dimitrisa Kontopulosa, kao i koreografa Fokasa Evangelinosa.

Dimitris Kontopulos je autor brojnih pesama na Pesmi Evrovizije kako za Grčku, tako i za Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu i najlošiji plasman mu je 7. mesto (Rusija 2014). Fokas Evangelinos je takođe poznat evrovizijskoj publici, jer je radio koreografije za brojne pesme, od kojih je najznačajnija ona koja je donela pobedu Grčkoj 2005. giodine sa Elenom Paparizu i pesmom „My nuber one“.

Dimitris Kontopulos će za Demi napisati tri numere koje će biti predstavljene u specijalnom TV šou na ERT-u. Demi je inače veoma popularna pevačica u Grčkoj, koja se na muzičkoj sceni pojavila 2011. godine, od kada je snimila dva studisjka albuma sa brojnim hitovima sa kojima je osvajala brojne top liste u Grčkoj.

Podsetimo, Grčku je prošle godine predstavljala grupa Argo sa pesmom „Utopian Land“ koja je zauzela tek 16. mesto u prvom polufinalu od ukupno 18 učesnika.