leasirk

Lea Sirk: Muzika je moj život

Svega nešto više od mesec dana je ostalo do polufinala EME, a kako smo uspeli da saznamo, uskoro će biti predstavljeni i kratki isečci svake od 16 pesama. Verovali ili ne, evo nas na pola puta kada je reč o intervjuima sa slovenačkim takmičarima za Kijev. Danas smo razgovarali sa Leom Sirk.

Lea, da li bi bila ljubazna da se predstaviš našim čitaocima u samo dve rečenice?

- Naravno. :) Ja sam jednostavna osoba i majka dvoje dece. Takođe, ja sam pevačica koja istražuje sebe kroz svoje pesme.

Učestvovala si na mnogim festivalima, imaš dosta iskustva, a u dva navrata bila si prateći vokal slovenačkim predstavnicama. Da li je tvoj solo nastup na Evroviziji ono šta će te učiniti kompletnom kao izvođača?

- Da, bila sam prateći vokal na Evroviziji 2014. i 2016, Tinkari Kovač i Manueli, ali mislim da je nastup tu da promoviše pesmu. Muzika je moj život i ja se osećam kompletnom bez obzira gde nastupam.

Evrovizijske numere svake godine sve više povlađuju mejnstrimu. Možeš li nam reći nešto o svojoj numeri?

- Da, u pravu si. Čak je i produkcija moje pesme moderna, ali ipak su moja priča i vizija lepo spakovane u nju, a ona govori o ljudskim slobodama.

Dosta popularnih izvođača će se boriti na predstojećoj EMI. Koga smatrate najvećom konkurencijom?leasirk2

- Konkurencija je uvek dobro došla. Mislim da će na EMI biti dosta dobrih pesama. Takođe, srećna sam što ću i ja imati priliku da se predstavim publici.

Lea, koja je tvoja omiljena evrovizijska pesma?

- „Calm after the storm“ od Common Linnets.

I za kraj, otkrij nam neki specifičan detalj o sebi, nešto što ne zna baš svako.

- Pa ako vam kažem, onda će svi znati. :) Ipak mogu vam reći da mi uskoro izlazi novi album i da će se na njemu naći pesme čiji su tekstovi istinite priče koje nikome nisam ispričala.

Lea, najlepše ti hvala na odvojenom vremenu za intervju!

- Nema na čemu, bilo mi je zadovoljstvo!