nuska

Nuška Drašček: Razbila sam na maturi

Ostalo je još samo mesec dana do polufinala slovenačke EME. Euforija među izvođačima raste, a pogotovo među fanovima, jer se sa nestrpljenjem očekuju isečci pesama.

Mi nastavljamo da vam donosimo ekskluzivne intervjue, a današnji je rezervisan za Nušku Drašček, koja je bila članica Perpetuum Jazzile, takođe je učestvovala u slovenačkoj verziji emisije Tvoje lice zvuči poznato, a najmlađi su je upamtili kako je otpevala Diznijevu hit pesmu Let it go iz filma „Zaleđeno kraljevstvo“.

Nuška, Vi ste već učestvovali na EMI. Šta Vas je ovaj put motivisalo da se prijavite?

- Iskreno, neko vreme sam već razmišljala o tome, da bih rado opet pokušala, ali nekako se nisu karte posložile, hahaha! :) No, ove godine su me kontaktirali iz DBW Productions i predložili nekoliko pesama, i ova, koju sam odabrala, odmah me je pogodila i to je u biti najveći razlog za prijavu – imam pesmu koja mi se čini da je taman za EMU i Evrosong!

Imate dosta festivalskog iskustva, pogotovo na međunarodnim festivalima. Mislite li da će Vam to biti prednost u odnosu na neke od drugih učesnika EME?

- Sigurno svako iskustvo nešto dodaje, sa svakom stepenicom čovek može imati nešto više samopouzdanja, no istina je da smo na svakom takvom festivalu na neki način svi u istom čamcu, sa tremom i očekivanjima, tako da jedino što se može u tim situacijama jeste dati sve od sebe.nuska2

Kada smo već kod drugih učesnika EME, koga smatrate najvećom konkurencijom?

- Dosta odličnih izvođača se prijavilo ove godine, a konkurencija će biti pesme i nastupi… I jedva čekam, da čujem sve pesme!

Možete li nam reći nešto o Vašoj pesmi?

- Pesma je mene uhvatila na prvo slušanje i odmah sam je mogla vizualizirati na bini…Vokalno su producenti imali zanimljivu viziju mog glasa, tako da zvučim kao ja, ali opet malo drukčije. Meni je bilo super raditi na pesmi i jeeedva čekam da je i vizuelno predstavimo. Pesma je malo drugačija, čak zvuči malo filmski i definitivno nešto tako još nisam imala!

Koja je Vaša omiljena evrovizijska pesma?

- Huuuu, to je duga lista… Sigurno Waterloo, Ne partez pas sans moi, Rock me baby, Hold me now, Lane moje, Molitva, Marija Magdalena, Euphoria, Every way that I can, Wild dances, Prisluhni mi… Ma, teško bih odabrala samo jednu, stvarno je bilo puno odličnih!

I da li bi bili ljubazni da našim čitaocima otkrijete neki interesantan detalj o Vama? Nešto što ne zna baš svako. :)

- Hmmm… Zanimljivo pitanje… :) Možda malo akademskih uspeha – imala sam sve bodove na maturi i bila prva na državnom takmičenju u znanju francuskog jezika. Tečno govorim engleski, francuski, dosta dobro nemački i španski jezik, a mogu proći i sa malo italijanskog i portugalskog. ;)

Nuška, najlepše hvala na odvojenom vremenu za intervju. 

- Bilo mi je zadovoljstvo! :)