toscabeat

Tosca Beat: U studiju vreme leti

Nešto više od tri nedelje nas deli od prvog polufinala EME. Kao što već znamo Amaya (Maja Keuc) se povukla sa takmičenja, a RTVSLO je objavila da će njeno mesto zauzeti Clemens.

Ali kako je tema ovog članka intervju sa devojkama koje čine trio TOSCA BEAT, pređimo na posao! :)

Vaš stil je veoma interesantan i nije nešto što se može čuti svakog dana. Da li mislite da je to stvar koja će vas izdvojiti od ostalih izvođača?

- Naš stil je nastao kao eksperiment i kombinacija stilova i ritmova koje mi volimo. S jedne strane mi smo školovani operski pevači, a sa druge, mi smo mlade, tako da volimo da slušamo muziku koja je sada veoma popularna, volimo da provodimo vreme u razonodi, ali i da pišemo autorske pesme. Definitivno, naša specijalnost su naši moćni vokali, koji sami po sebi priređuju spektakl. :)

Kako ste se vas tri upoznale? Kako je nastao trio TOSCA BEAT?

- TOSCA BEAT je nastao kao rezultat dugog prijateljstva tri cure koje su se upoznale tokom studija na Muzičkoj akademiji u Ljubljani. :)toscabeat2

Dosta poznatih izvođača će učestvovati na predstojećoj EMI. Koga smatrate najvećom konkurencijom? 

- Da, na ovoj EMI će nastupiti baš dosta poznatih pevača, tako da moramo reći da je već velika čast nastupati i biti izabran od velikog broja prijavljenih. Svi su stvarno dobri vokali, ali teško pomenuti nekoga posebno, bez da smo prvo čuli pesme… :)

Možete li nam reći nešto o vašoj pesmi?

- Ohhh… Hajde, nek misterija ostane u vazduhu još malo. Ali možemo reći da ćemo uskoro početi da otkrivamo neke detalje. ;)

Koje su vaše omiljene evrovizijske pesme?

- Urška: Ja još od malena volim „Love shine a light“. Pevala sam je po ceo dan. :D
Eva: Moja omiljena je „Calm after the storm“. :)
Zala: Ja obožavam „Every way that I can“ od Sertab Erener. ;)

I za kraj, pitao bih vas da nam otkrijete nešto interesantno o vama. :)

- Hehehehe… Možda nešto iz našeg insiprativnog vremena. :) Volimo da provodimo vreme u studiju, i znamo da ostanemo po nekoliko dana. Vreme tamo prosto leti. :) Tako da, pošto imamo inspiracije, snimile smo dosta novog materijala, od čega smo nešto izvodili na našim koncertima, a sve to će se svakako naći na našem prvom albumu koji bi trebao da ugleda svetlost dana ovog proleća. A ako ste zainteresovani šta se dešava iza kulisa, slobodno nas zapratite na FB-u i Instagramu – Tosca Beat.

Cure, veliko vam hvala na odvojenom vremenu za intervju! :)

- Nema na čemuuuu!!! :*