0f0541077ca14e1cce8b13101cee6f97

Anja Nissen je predstavnica Danske!

Na danskom festivalu Melodi Grand Prix, tradicionalno je izabran predstavnik te države na Pesmi Evrovizije, i ove godine će to biti Anja Nissen sa pesmom Where I am.

Na takmičenju je kao i prethodnih godina učestvovalo deset pesama, i to sledećim redosledom:

  1. Ida Una – One
  2. Thomas Ring – Vesterbro
  3. Rikke Skytte – Color my world
  4. Anja – Where I am
  5. Calling Mercury – Big little lies
  6. Anthony – Smoke in my eyes
  7. René Machon – Warriors
  8. Sada Vidoo – Northern lights
  9. Jeanette Bonde – Hurricane
  10. Johanna Beijbom – A.S.A.P.

Nakon njihovih nastupa, usledilo je glasanje i revijalni deo festivala, gde smo mogli da se podsetimo nekih prethodnih danskih predstavnika na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Potom su voditelji festivala pročitali imena troje superfinalista koji su svoje pesme izveli još jednom, a to su bili:

  • Ida Una – One
  • Anja – Where I am
  • Johanna Beijbom – A.S.A.P.

Glasovima publike kao pobednica danskog Melodi Grand Prix festivala ubedljivo je izabrana Anja Nissen, i ona će predstavljati Dansku na Pesmi Evrovizije u Kijevu! Ovo je njeno drugo učešće na ovom festivalu – prošle godine je takođe bila blizu pobede ali je završila na drugom mestu. Publici je postala poznata nakon učešća u australiskoj verziji takmičenja The Voice, gde je i pobedila.

Danska već dve godine za redom ne uspeva da se plasira u finale Pesme Evrovizije. Ove godine Danska se nalazi u prvoj polovini drugog polufinala, zajedno sa Srbijom. Poslušajte pesmu predstavnice ove države.