O.Torvald

Bend O.Torvald predstavnik zemlje domaćina Evrovizije

Večeras je u Ukrajini održano finale izbora na kom je izabran četrnaesti predstavnik ove zemlje na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Pravo glasa imao je tročlani žiri u sastavu Konstantin Meladze, Andrej Danilo i Džamala i gledaoci telefonskim putem. U konkurenciji šest pesama, pobedu je odnela kompozicija „Time“ u izvođenju rock benda O.Torvald.

Takmičari su nastupili sledećim redom (pogledajte nastupe klikom na naziv pesme):

  1. Salto NazadO mamo
  2. MELOVINWonder
  3. O.TorvaldTime
  4. ILLARIAThank You For My Way
  5. TayannaI love you
  6. ROZHDEN – Saturn

Mada je žiri dodelio maksimalnih 6 poena favorizovanoj Tajani, publika ju je stavila tek na treće mesto, a MELOVIN na prvo, pa se došlo u situaciju da Tajana i O.Torvald, koji je i kod žirija i publike zauzeo drugo mesto, imaju jednak broj poena. Ipak, pravila nalažu da u tom slučaju prednost ima izvođač koji je bolje prošao kod publike, te je O.Torvald proglašen za pobednika.

Glasovi žirija i publike

Glasovi žirija i publike

U revijalnom delu šoua nastupili su Džamala, Alma koja će predstavljati Francusku ove godine, kao i Kasia Moš, predstavnica Poljske.

Bend O.Torvald je jedan od uspešnijih bendova u Ukrajini, osnovan 2006. godine u Poltavi, koji iza sebe ima izdatih pet albuma. Trenutnu postavu čine Ženja Galič – vokal, gitara, Denis Mizjuk – bek vokal, gitara, Oleksandr Soloha – bubnjevi, Mikita Vasiljev – bas gitara i Mikola Rajda – klavijature, di-džej.

Predstavnik Ukrajine, kao zemlje domaćina ovogodišnjeg izdanja Pesme Evrovizije, nastupiće direktno u velikom finalu, 13. maja. I za kraj, pogledajte pobednički nastup!