kataya&duncan

EMA 2017: Kataya i Dankan – Ljubav pobeđuje sve

Slovenački izbor za Evroviziju EMA 2017  počinje večeras. Kao što već znate, sastojaće se od dva polufinala i finala. U sutrašnjem polufinalu nastupiće i Kataya i Dankan Kamakana.

Njihov spoj je vrlo interesantan, jer je Kataya iz Slovenije, Dankan sa Havaja, a u timu imaju i čoveka iz Srbije, koji je bio zadužen za animacije koje će se pojaviti na ekranu tokom njihovog nastupa. Takođe, ovaj intervju je malo drugačiji od prethodnih, jer smo Dankanove odgovore dobili u pismenoj formi, a Kataya je bila toliko ljubazna da nam pošalje svoje odgovore u video prilogu.

Kako ste se vas dvoje upoznali i odakle ideja da se prijavite za EMU 2017?

- Producentkinja pesme Megi Milošević me je kontaktirala. Ona je sastavljala tim za prijavu na EMU. Tada sam prvi put upoznata sa Katayinim radom, i prosto sam bio oduševljen njenim talentom.

Pošto živiš u Americi, da li je to imalo neki uticaj na tvoju muziku?

– Čak i u Sjedinjenim Američkim Državama muzika se razlikuje od regiona do regiona. Kako sam sa Havaja, moja muzika je posebno pod uticajem tamošnjih tradicionalnih pesama, ali ipak su američki bluz, soul, pop, rok muzika, koji su manje zastupljeni na ostrvima, imali najveći uticaj na moju muziku.

Možeš li nam reći nešto o svojoj pesmi?

- Pesma je ljubavna balada, o dvoje zaljubljenih, koji su zbog okolnosti prisiljeni da svoju vezu i ljubav održavaju iako su udaljeni jedno od drugog. Pokazuje teškoće održavanja veze samo preko telefona.

Ove godine dosta popularnih izvođača će nastupiti na EMI. Da li si ih istraživao? Za koga misliš da će tebi i Katayi biti najveća konkurencija?Duncan Kamakana

- Čuo sam da je ove godine EMA zaista jaka. Mislim da bi muzika trebala da povezuje. Ova vrsta događaja je savršena za deljenje onog što je svaki izvođač napravio i ostale takmičare više gledam kao kolege nego konkurenate.

Koja je tvoja omiljena evrovizijska pesma?

– Biti iz Sjedinjenih Američkih Država, i posebno sa Havaja, znači biti malo izolovan. Dok nisam ušao u ovaj projekat, Evrovizija mi je bila nepoznanica, ali to je sve ovo učinilo još zanimljivijim, jer sve više saznajem svakim korakom koji napravimo. Reakcija ljudi koji znaju za Evroviziju, kada im kažem u šta sam se upustio, ovo čini još zanimljivijim za mene. Poslušao sam prošlogodišnju pobednicu, Džamalu. Ona je imala veoma snažnu i emotivnu pesmu.

I za kraj, da li bi bio ljubazan da za naše čitaoce otkriješ nešto interesantno o sebi?

- Kada nisam u muzičkom svetu, volim da se bavim sportom i da čitam krimi romane.

A sada pogledajte i Katayine odgovore!