@EBU
@EBU

Gruzija domaćin Dečje Pesme Evrovizije 2017!

Gruzija će biti domaćin 15. Dečje Pesme Evrovizije 2017, koja će se održati u novembru, saopšteno je u središtu Evropske radiodifuzne unije (EBU) u Ženevi.

Jedanaestogodišnja Mariam Mamadashvili iz Gruzije, odnela je pobedu na ovom takmičenju prošle godine u Valeti, glavnom gradu Malte, sa pesmom Mzeo, osvojivši 239 poena.

Jan Ola Sand, supervizor Pesme Evrovizije je ovom prilikom izjavio: „Drago nam je da EBU može da objavi da će nacionalni servis Gruzije (GPB) biti domaćin Dečje Pesme Evrovizije 2017. Drago nam je da Gruzija, koja je mnogo puta pobedila na ovom takmičenju, konačno može organizovati ovako važan događaj i da će omiljeno takmičenje mladih biti organizovano u jednoj novoj zemlji, koja je pokazala izuzetnu posvećenost ovom takmičenju. Prošlogodišnje takmičenje je pokazalo da je DPE važna za javne servise, jer na taj način mogu da podrže mlade talente svojih zemalja. Imamo puno poverenje u GPB da će biti dobar domaćin ovog velikog šoua u novembru“.

Gruzija je na Dečjoj Pesmi Evrovizije pobedila rekordna tri puta, a ovo je prvi put da će biti i domaćin takmičenja. Detalji vezani za tačan datum, mesto održavanja i ulaznicama biće poznati u narednim mesecima.

Izvor
  • junioreurovision.tv