Foto: Crib Sheet. Dahan
Foto: Crib Sheet. Dahan

Imri Ziv predstavnik Izraela u Kijevu

Večeras je u Izraelu održano finale talent šou programa „HaKokhav HaBa“ (Sledeća zvezda) na kojem je glasovima žirija i publike kroz dve runde izabran predstavnik ove zemlje na 62. Pesmi Evrovizije u Kijevu. Žiri su činili Asaf Amdursky, Keren Peles, Harel Skaat (predstavnik Izraela na Evrosongu 2010) i duo Static & Ben-El Tavori.

Žiri

Žiri

Za razliku od prošle godine, ovog puta je četvoro finalista izvelo obrade stranih hitova, dok će pobednik Imri Ziv naknadno snimiti evrovizijsku pesmu. Publika je imala čast da gotovo sama izabere pobednika, i to putem mobilne aplikacije glasajući sa DA ili NE za svaki nastup ponaosob, dok je svaki član žirija u prvoj rundi mogao da doda 3% glasova onom izvođaču koji im se dopao. U prvom delu programa takmičari su se borili u duelima, a potom su se pobednici duela kao i jedan poraženi duelista kojeg je žiri pustio u dalji tok takmičenja plasirali u superfinale u kom je trebalo osvojiti najviše procenata i na taj način postati putnik za Kijev.

Duel 1:  Imri Ziv (Beyoncé – Halo) 78% – 55% The Beatbox Element (David Guetta ft. Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack - Hey Mama)
Duel 2:  Julietta (Helena Paparizou – My Number One) 53% – 84% Diana Golbi (Loreen - Euphoria)
Po odluci žirija Imriju i Diani, pridružila se Julietta, koja je uspela da dobije naklonost tri od četiri člana žirija, dok je sastav The Beatbox Element napustio takmičenje.

U drugom delu emisije preostalih troje finalista predstavilo se publici sa drugom pesmom koju su spremili za ovu priliku:

  1. Julietta - Shikorim Meahava (Eden Ben Zaken)  58%
  2. Imri Ziv - Because Of You (Kelly Clarkson) 74%
  3. Diana Golbi – Purple Rain (Prince) 67%

Nastupe možete da pogledate na zvaničnom sajtu takmičenja, klikom OVDE.

Proglašenje pobednika