4_ESC_Vorentscheid_Kandidaten_Levina

Nemačka: Levina putuje u Kijev!

Izabela Levina Luen, poznatija kao Levina, pobedila je na nemačkom nacionalni izboru Eurovision Song Contest – Unser Song 2017 sa pesmom Perfect life (Savršen život). U emisiji koja je završena večeras nastupilo je pet kandidata, a po prvi put su i međunarodni gledaoci mogli da daju svoj sud na nemačkom nacionalnom izboru.

Tokom emisije koja je trajala tri sata i koja je uživo emitovana iz Kelna, tri poznata muzičara su davala svoje komentare, a isključivo je publika odlučila pobednika. Svoje komentare su davali: Tim Bendzko, Florian Silbereisen, i Lena.

U revijalnom delu večeri nastupili su: Nikol (Nemačka 1982), Ruslana (Ukrajina 2004) i Končita (Austrjia 2014) koje su izvele sledeće pesme:

  • Ruslana – Euphoria (Švedska 2012)
  • Nikol – Merci Cherie (Austrija 1966)
  • Končita – Satellite (Nemačka 2010)

SMU_DEUTSCHLAND-9682

Levina ima 25 godina i živi u Berlinu. Trenutno studira Music Management na Londonskom koledžu za muziku. Piše soul i pop pesme. Počela je da peva i svira klavir sa devet godina, a do 16. godine igrala je u dečjim mjuziklima. Sa svojim bendom redovno nastupa u barovima.

Pesma Perfect life je osvojila 69% glasova publike, a autori pesme su Amerikanci Lindi Robins, Dejv Baset i Lindzi Rai. Robins je napisala hitove za Dejvida Getu, Demi Lovatu i Džejsona Deruloa. Baset je osvojio Gremi sa pesmom za bend Halestorm. Rai je radio za Maraju Keri, Demi Lovatu i Dina Kartera, ali i objavio nekoliko albuma kao solo umetnik i sa svojim bendom Farmdal.

Nemačka će kao članica „velike petorke“ nastupiti direktno u finalu 13. maja, a prenosiće i glasaće u drugom polufinalu u kome nastupa i Srbija.

Preslušajte nemačku pesmu:

FORUM: Nemačka 2017