linda.hartmanns

Linda Hartmans: Južna Afrika me je inspirisala

Island je započeo potragu za svojim sledećim predstavnikom prošle nedelje, a ove subote biće održano drugo polufinale, u kome će nastupiti još šest izvođača, od kojih će se troje plasirati u finale zakazano za 11. mart. Jedna od ovonedeljnih polufinalista je i Linda Harmans sa pesmom Ástfangin (Obvious love).

Linda, kako bi opisala sebe u dve kratke rečenice?

- Ja sam brižna, ljubazna, iskrena i ambiciozna osoba. Volim svoju decu, muža, porodicu i prijatelje i imam tako mnogo ljubavi u sebi, koju sam stavila u moju muziku.

Kako si jedan od koautora pesme sa kojom ćeš nastupiti, možeš li nam reći šta ti je bila inspiracija?

- Napisala sam pesmu nakon što sam se vratila sa tronedeljnog putovanja u Južnoj Africi sa mamom i sestrom, koja je tamo usvojena i tekst na engleskom mi je samo došao sa pesmom. Bila sam puna inspiracije u Južnoj Africi, jer su ljudi tamo bili očarani mojim pevanjem i tu energiju sam donela, zato sam i počela da pišem čim sam se vratila. Ova pesma je bila prva koju sam napisala nakon putovanja, a mama mi je pomogla da napišem tekst na islandskom.

Učestvovala si u šouu „The Voice“, gde je Svala bila jedan od mentora, a sada ćete se takmičiti iste večeri. Kakav je to osećaj?

- U početku sam mislila da će biti čudno, ali kada sam malo više razmislila o tome, shvatila sam da to nije toliko bitno, već da je u stvari super. Mislim o tome kao privilegiji da se takmičim sa njom na tako velikom i bitnom događaju i to sa mojom pesmom.

Koja je tvoja omiljena evrovizijska pesma?

- Ima ih dosta, pa ću sada reći Euphoria.

Da li bi bila ljubazna da našim čitaocima kažeš nešto interesantno o sebi?

- Ima toliko toga što bih volela da kažem. :) Živela sam u Južnoj Africi pet godina. Udata sam i imam četvoro dece. Prvi put sam bila trudna sa 18 godina. Obožavam da gledam „Dekstera“, „Izgubljene“ i „Prijatelje“. Trenutno sam u rege bendu koji se zove Lefty Hooks & The Right Thingz. Prva stvar koju ujutru uradim je da piškim. :D

I za kraj da li imaš neku poruku za evrovizijske fanove?

- Hvala vam svima na ljubavi i podršci! Obećavam da ću dati sve od sebe 4. marta, a nadam se da ćemo se videti u Kijevu!!! Šaljem vam puno pozdrava i poljubaca sa Islanda!!! <3