Foto: UA:PBC
Foto: UA:PBC

Upoznajte voditelje Pesme Evrovizije 2017!

Ukrajinski javni servis danas je predstavio voditelje predstojeće 62. Pesme Evrovizije u Kijevu. Po prvi put u istoriji takmičenja, prezenteri šoua biće tri muškarca, iskusna lica ukrajinske televizije. Oni su Aleksandr Skičko, Volodimir Ostapčuk i Timur Mirošničenko.

Aleksandr i Volodimir pozdraviće evropsku i australijsku publiku sa scene tokom sva tri šoua, tj. oba polufinala i finala, voditi gledaoce kroz šou, najavljivati izvođače i imaće važnu ulogu pri objavi rezultata, dok će se Timur javljati iza scene, iz tzv. grin ruma gde će izvođači sedeti nakon nastupa i čekati rezultate.

Aleksandr Skičko je parodičar i profesionalni pevač, a postao je poznat u Ukrajini kao voditelj tv šoua poput ukrajinskog izdanja „Sing Like a Star“, „Put zvezda“ i „Muškarci ne plaču“. Započeo je karijeru zabavljača sa 15 godina, a uspeo je i da se domogne polufinala druge sezone ukrajinskog izdanja „Ja imam talenat“ 2010. godine sa svojim parodijama.

Volodimir Ostapčuk se bavi plesom i svira harmoniku.  Stekao je veliko iskustvo kao voditelj „Jutra sa Ukrajinom“, „Boginje šopinga“ i „Ikone stila“. Takođe, pozajmljuje glasove crtanim likovima, a posebno se ističe njegova uloga Hansa u ukrajinskoj verziji „Zaleđenog kraljevstva“.

Timur Mirošničenko je veliki fan Evrovizije, bio je komentator prenosa Evrosonga 2011. za ukrajinsku televiziju, i voditelj Dečje Pesme Evrovizije 2009. i 2013. godine održanih u Kijevu. U januaru je vodio i žreb kojim je određen raspored zemalja u polufinalima ovogodišnjeg izdanja takmičenja. Radio je na ukupno 30 evrovizijskih projekata tokom 12 godina karijere na televiziji. Vodio je program „Studio 5″.