ESC2017_logo

Večeras tri zemlje biraju predstavnike, a pet nastavlja sa nacionalnim izborima

Večeras Mađarska, Malta i Poljska biraju svoje predstavnike za Kijev, dok Švedska, Slovenija, Ukrajina, Estonija i Litvanija nastavljaju sa svojim nacionalnim izborima u potrazi za predstavnikom. Za evrovizijske fanove širom Evrope ova subota će svakako doneti nova uzbuđenja, pa zato pogledajte šta i gde možete pratiti.

Madjarska_mini Mađarska

Naše servene komšije, večeras od 19:30 časova biraju pobednika festivala A Dal koji će i biti predstavnik za Kijev.

Nastupaju (klikom na naziv, preslušajte pesme):

Četvoro takmičara će se naći u superfinalu, nakon glasanja žirija, a zatim će publika odlučiti predstavnika Mađarske. Pravo glasa ima i publika van Mađarske, koja može glasati putem zvanične aplikacije A Dala.

Mađarsko finale možete pratiti na kanalima Duna i DunaWorld, kao i na zvaničnoj stranici A Dala.

Poljska_mini Poljska

Poljsko finale pod nazivom Krajowe Eliminacje 2017 počinje u 20:30 časova. Nastupiće (klikom na naziv, preslušajte pesme):

Pobednik će biti izabran kombinacijom glasova publike i žirija u odnosu 50:50. Poljsko finale možete pratiti na internet stranici TVP.

Malta_mini Malta

Malteški nacionalni izbor počinje u 20:50 časova, a takmiče se (klikom na naziv, preslušajte pesme):

Prenos možete pratiti na internet stranici malteške televizije TVM.

Svedska_mini Švedska

Večeras je na redu treće polufinale švedskog nacionalnog izbora Melodifestivalen 2017, koje će se održati u gradu Växjö. Nastupaju (klikom na naziv, preslušajte pesme):

Dva takmičara naći će se direktno u finalu, dok će dva tražiti svoju šansu u  Andra Chansen. Prenos od  20:00 časova, može pratiti ovde.

Slovenija_mini Slovenija

U 20:00 časova počinje drugo polufinale nacionalnog izbora Slovenije EMA 2017. Večeras nastupaju:

  • Clemens – Tok ti sede
  • Raiven – Zažarim
  • Kataya & Duncan Kamakana – Are You There
  • BQL – Heart of Gold
  • Ina Shai – Colour Me
  • United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko – Heart to Heart
  • Tim Kores – Open Fire
  • Nuška Drašček – Flower in the Snow 

Četiri takmičara će se naći u finalu i zajedno sa pobednicima prvog polufinala, nastupiće u finalu 24. februara. večerašnje polufinale pratite na ovde.

Ukrajina_mini Ukrajina

Domaćin ovogodišnje Pesme Evrovizije nastavlja sa svojim nacionalnim izborom. Večeras nastupaju (klikom na naziv, preslušajte pesme):

Dva takmičara će se naći u velikom finalu po ukusu publike i žirija. Prenos počinje u 18:00 časova, a možete ga pratiti ovde.

Litvanija_mini Litvanija

Nakon nekoliko kvalifikacionih emisija, u Litvaniji je večeras na programu prvo četvrtfinale. Nastupaju (klikom na naziv, preslušajte pesme):

Četiri takmičara će se plasirati u finale, a o tome će odlučiti žiri i publika. Prenos počinje u 20:00 časova, a možete ga pratiti na internet stranici LRT.

Estonija_mini Estonija

U Estoniji je na redu drugo polufinale Esti Laula 2017, na kome će se naći 10 takmičara u borbi za 5 mesta u finalu. Nastupiće (klikom na naziv, preslušajte pesme):

U prvom krugu glasanja publika i žiri biraju četiri takmičara za finale, a u drugom publika bira petog finalistu. Prenos počinje u 20:35 časova, a možete ga pratiti ovde.