Foot: Peter Brew Bevan/SBS
Foot: Peter Brew Bevan/SBS

Ajzaja predstavlja Australiju u Kijevu

Australijski javni servis SBS, jutros je predstavio svoju nadu za ovogodišnju Pesmu Evrovizije. Njegovo ime je Ajzaja (Isaiah Firebrace), ima 17 godina i pevaće emotivnu baladu „Don’t Come Easy“, koju je danas premijerno predstavio na intimnom performansu u Melburnu. Pesma je izdata pod licencom Sony Music Entertainment Australia i verno pokazuje Ajzajin vokalni opseg. Pesma govori o borbi za svoje snove čak i kada to nije lako. Autori pesme su Dejvid Musumeci i Entoni Egici, ispred produkcijske kuće DNA Songs, a interesantno je da su oni pisali i prošlogodišnju pesmu za Dami Im, za koju su dobili Marsel Bezenson nagradu za najoriginalniju kompoziciju.

Australija će nastupiti u prvoj polovini prvog polufinala, 9. maja. S obzirom na vremensku razliku, SBS će prenositi Evroviziju odloženo i to polufinala 12. i 13, a finale 14. maja od 19:30 po sidnejskom vremenu, ali gledaoci koji žele da prate šou uživo i glasaju, moći će da uživaju i u direktnom prenosu, tj. prvom polufinalu 10. maja, drugom polufinalu 12, a finalu 14. maja u 5h ujutru po lokalnom vremenu.

Ajzaja, rođen 21.11.1999, dolazi iz malog grada Moama u Novom Južnom Velsu. U svet poznatih zakoračio je prošle godine kada je pobedio na australijskom X Faktoru. Već prvim singlom It’s Gotta Be You osvaja publiku van granica Australije, pa tako dostiže platinasti tiraž u Švedskoj i dospeva na više od 15 muzičkih lista, uključujući Australiju, Dansku, Norvešku, Švedsku, Kanadu i SAD. Najveći muzički uticaj na njega ima Maraja Keri, dok je njegov heroj Džesika Maoboj, koja je gostovala na Evrosongu 2014. Naime, on je dobio poziv Džesike da joj bude podrška na njenoj turneji  „All The Hits Live“ koja počinje 30. marta.

Poslušajte australijsku evrovizijsku pesmu!

FORUM: Australija 2017.

Izvor
  • SBS