Foto: Miloš Savić / OGAE Serbia
Foto: Miloš Savić / OGAE Serbia

Borislav Milanov: Srpska pesma zvuči kao svetski hit

U susret današnjoj premijeri srpske evrovizijske pesme „In Too Deep“ imali smo čast da razgovaramo sa kompozitorom pesme Borislavom Milanovim. Borislav nam priča kako je došlo do saradnje sa RTS-om i Tijanom Bogićević i o samoj pesmi koju čekamo svi sa nestrpljenjem. Borislav je istakao da pesma zvuči kao svetski hit, ali da ima i dozu balkanskih elemenata, kao i zvuke violine.

Radi boljeg razumevanja intervjua, u video je uključen i titl na srpskom jeziku.

Razgovor vodio: Ivan Simonović
Snimatelj: Miloš Savić

Foto: Miloš Savić

Foto: Miloš Savić

Borislav Milanov, poznat i pod umetničkim imenom BobyLeon, kompozitor je i muzički producent, osnivač muzičke kuće „Symphonics“ i osnivač i direktor kompanija „Symphonics Entertainment“ i „Symphonics Concerts“. Odrastao je u Beču, gde je živeo između 1992. i 2008. godine. Diplomirao je na Filmskoj akademiji u Beču, a odmah zatim, 2008. godine otvara  prvu Symphonics kancelariju. Godinu dana kasnije vraća se u Bugarsku gde osniva drugu kancelariju. Do 2013. godine bio je u organizacionom timu festivala „Elevation“ u Sofiji i „Spirit of Burgas“.

Njegova kompanija ima kancelarije u Sofiji, Beču i Los Anđelesu. Članovi Symphonics tima ne samo da su autori najvećih bugarskih hitova poslednjih godina, već stoje i iza promotivnih aktivnosti i organizacije koncerata i drugih događaja, između ostalih radili su za Dženifer Lopez, Jamiroquai i Džesi Džej. Organizovali su više događaja u Bugarskoj, Austriji, Rumuniji i Srbiji. Milanov je autor i koautor mnogih hitova poput „More Than Anything“ i „Staying Here“ (Laura Karadjova i Kristo), „Stubborn“ (Poli Genova), „Paari“ (Bobo feat. Redman & BobyLeon), „What do you want?“ (Krista) i „Second“ (Orlin Pavlov). Borislav je koautor obe evrovizijske pesme Poli Genove – „If Love Was a Crime“ (2016) i „Na inat“ (2011).

FORUM: Srbija 2017.