timebelleapollo

Intervju sa grupom Timebelle

Od 2011. Švajcarska organizuje nacionalni izbor „Die Entscheidungsshow“ kako bi odabrala svog predstavnika za Pesmu Evrovizije, a ove godine, grupa Tajmbel (Timebelle) odnela je pobedu sa pesmom „Apollo“. Bili smo srećne ruke da dobijemo intervju od predstavnice Švajcarske u kome nam priča više o njihovom iskustvu.

Zdravo Tajmbel, hvala vam puno što ste odvojili malo vašeg vremena da odgovorite na nekoliko pitanja i podelite vaše evrovizijsko putovanje sa nama. Najpre, kako ste se osećali kada ste proglašeni za pobednike u Švajcarskoj?

- Emocije koji smo osetili su bile jake i jedinstvene, ali puno smo radili za ovaj rezultat i to je bio trenutak koji smo najviše očekivali. Neverovatno je da kada vaš rad bude nagrađen sa ovakvom ishodom.

Nakon pobede na nacionalnom izboru, kako se vaš život promenio?

- Nismo baš imali vremena da mislimo o tome jer uvek imamo nešto što moramo da uradimo. Da li je to proba, davanje intervjua ili gostovanja u TV emisijama, koncerti, pisanje imejlova, uvek se dešava nešto. I mi to potpuno volimo i uživamo o tome.

Možete nam ukratko reći koja je poruka vaše pesme i koliko vam to lično znači?

- Poruka Apolo-a je jako jednostavna, ali jako duboka u isto vreme: sledi svoje snove. Da li su to snovi o osobi, o poslu ili karijeri, iz detinjstva, samo treba pratiti svoj unutrašnji glas. Za nas je ona posebna, naši snovi su napraviti muziku, Apolo je bog umetnosti u grčkoj mitologiji. Kada pevamo refren: “I follow you, Apollo” (Pratim te, Apolo) mi u suštini pevamo “Pratim te, muziko”.

Koja su vaša najranija sećanja na Evroviziju? Da li možda imate neku pesmu koja je za vas posebna?

- Jedna od naših omiljenih pesama je „Heroes“ iz Švedske od pre dve godine. Takođe smo mnogo voleli pesmu Švajcarske iz 2014. od Sebaltera. Veoma originalna pesma.

Kakvi su vam planovi za Evroviziju u vezi sa nastupom u Kijevu? Hoćete li da zadržite nastup kao na nacionalnom izboru, ili ćete da napravite neke promene, ili možda planirate da nastup na Evrosongu ostane u tajnosti?

- Mi bismo radije da ostane tajna, zanimljivije je tako :)

Da li planirate da posetite neke zemlje kako bi promovisali vašu pesmu?

- Da, već smo bili u Rumuniji gde smo nastupili na nacionalnom izboru. Naredne zemlje su na redu Holandija, Izrael i još mnogo toga.

Još jednom hvala puno na odgovorima i želimo vam sve najbolje u Kijevu i ubuduće. Da li imate neku poruku za vaše fanove i naše čitaoce?

- Hvala za podršku i naklonjenost koju ste nam slali preko vaših poruka i slika. Mi vas obožavamo i kažemo iskreno, jedno veliko HVALA  :)

Poslušajte pesmu „Apollo“!