Foto: RTE
Foto: RTE

Irska objavila pesmu s kojom puca na pobedu u Kijevu

Došao je red i da Irska predstavi svoju pesmu za predstojeće takmičenje u Kijevu. 20-godišnji Brendan Mari, poznat kao član boj benda HomeTown, izvešće baladu „Dying To Try“. Autori pesme, koju je RTÉ izabrao na otvorenom konkursu na koji je stiglo preko 300 pesama, su Jergen Elofson koji je radio i za Westlife, Britni Spirs i Lionu Luis, i Džejms Njumen koji je pisao hitove za Rudimental i Little Mix.

Otkako je puštena u etar, pesma je naišla na različite reakcije, od onih koji je hvale, do onih koji kažu da su je zaboravili ubrzo nakon što su je poslušali. Mada je pretežno monotona, ima ključnu promenu tokom poslednjeg minuta, tako da se završava efektnije nego što bi se moglo pretpostaviti na samom početku.

Prethodne tri godine Irska nije uspela da se plasira u finale Pesme Evrovizije, pa je RTÉ pokušao da nađe pesmu s kojom misli da može da preokrene sreću, pa čak i dođe do nove pobede. Podsetimo, Irska je rekorder po broju pobeda na Evrosongu, jer je čak sedam puta uspela da se domogne trona.

Brendan će nastupiti u drugom polufinalu, 11. maja.

Izvor
  • RTE