Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
Kristian Kostov

Konačno je poznato: Kristian Kostov će predstavljati Bugarsku!

Nakon mnogo spekulacija konačno je poznato i jedino preostalo ime predstavnika ovogodišnjeg Evrosonga. Boje Bugarske u Kijevu braniće mladi pevač Kristian Kostov!

KristianObjava da će ovaj pevač predstavljati Bugarsku na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Kijevu je samo dva dana ranije pre njegovog sedamnaestog rođendana, što ga čini najmlađim takmičarom koji će pevati u Kijevu. On je rođen 15. marta 2000. godine, i bugarsko-kazahstanskog je porekla. Međutim, svoju prvu priliku da se predstavi kao pevač, Kristian je imao u Rusiji, na poznatom takmičenju The Voice Kids, gde mu je mentor bio Dima Bilan, koji je pobedio na Pesmi Evrovizije 2008. godine u Beogradu. Na tom takmičenju stigao je do finala, uz veliku pomoć svog mentora, za koga je kazao da mu je bio ogromna inspiracija.

_MG_1062 JPGSvoju popularnost u Bugarskoj stekao je prošle godine tokom učešća u bugarskoj verziji takmičenja X faktor, gde je takođe stigao do finala, ali na kraju je zauzeo drugo mesto. Njegov talenat su primetili mnogi producenti, pa je tako odmah posle takmičenja potpisao ugovor sa Virginia Records. Njegova prva pesma Ne Si Za Men odmah je postala veliki hit u Bugarskoj, pa je dobila i evoju englesku verziju – You Got Me Girl.

Naziv bugarske pesme je Beautiful Mess, i kako Kristian ističe namenski je pravljena za Pesmu Evrovizije. Autori pesme su Borislav Milanov, Sebastian Arman, Joackim Bo Persson, Alex Omar, Alexander Blay, odnosno produkcijska kuća Symphonics International, što znači da će Borislav ove godine biti autor čar tri pesme na Pesmi Evrovizije (pored bugarske, on je autor srpske i makedonske pesme). Svoju slavu ovaj autor je stekao prošle godine kao autor pesme If Love Was a Crime sa kojom je Poli Genova donela Bugarskoj 4. mesto u Stokholmu, što je najbolji plasman u istoriji te države.

Bugarska će nastupiti 11. maja u drugoj polovini drugog polufinala Pesme Evrovizije u Kijevu. Pogledajte spot pesme Beautiful Mess.

FORUM: Bugarska 2017.

Izvor
  • BNT