Kristian Kostov

Konačno je poznato: Kristian Kostov će predstavljati Bugarsku!

Nakon mnogo spekulacija konačno je poznato i jedino preostalo ime predstavnika ovogodišnjeg Evrosonga. Boje Bugarske u Kijevu braniće mladi pevač Kristian Kostov!

KristianObjava da će ovaj pevač predstavljati Bugarsku na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Kijevu je samo dva dana ranije pre njegovog sedamnaestog rođendana, što ga čini najmlađim takmičarom koji će pevati u Kijevu. On je rođen 15. marta 2000. godine, i bugarsko-kazahstanskog je porekla. Međutim, svoju prvu priliku da se predstavi kao pevač, Kristian je imao u Rusiji, na poznatom takmičenju The Voice Kids, gde mu je mentor bio Dima Bilan, koji je pobedio na Pesmi Evrovizije 2008. godine u Beogradu. Na tom takmičenju stigao je do finala, uz veliku pomoć svog mentora, za koga je kazao da mu je bio ogromna inspiracija.

_MG_1062 JPGSvoju popularnost u Bugarskoj stekao je prošle godine tokom učešća u bugarskoj verziji takmičenja X faktor, gde je takođe stigao do finala, ali na kraju je zauzeo drugo mesto. Njegov talenat su primetili mnogi producenti, pa je tako odmah posle takmičenja potpisao ugovor sa Virginia Records. Njegova prva pesma Ne Si Za Men odmah je postala veliki hit u Bugarskoj, pa je dobila i evoju englesku verziju – You Got Me Girl.

Naziv bugarske pesme je Beautiful Mess, i kako Kristian ističe namenski je pravljena za Pesmu Evrovizije. Autori pesme su Borislav Milanov, Sebastian Arman, Joackim Bo Persson, Alex Omar, Alexander Blay, odnosno produkcijska kuća Symphonics International, što znači da će Borislav ove godine biti autor čar tri pesme na Pesmi Evrovizije (pored bugarske, on je autor srpske i makedonske pesme). Svoju slavu ovaj autor je stekao prošle godine kao autor pesme If Love Was a Crime sa kojom je Poli Genova donela Bugarskoj 4. mesto u Stokholmu, što je najbolji plasman u istoriji te države.

Bugarska će nastupiti 11. maja u drugoj polovini drugog polufinala Pesme Evrovizije u Kijevu. Pogledajte spot pesme Beautiful Mess.

FORUM: Bugarska 2017.

Izvor
  • BNT