Imri-Ziv-israel-I-Feel-Alive

Predstavljen spot izraelske pesme

U specijalnoj emisiji na izraelskoj nacionalnoj televiziji predstavljen je spot pesme I Feel Alive sa kojom će Imri Ziv predstavljati Izrael na Pesmi Evrovizije u Kijevu.

13181429_1054716414575143_120588295_nOvog dvadesetpetogodišnjaka javnost u Izraelu je upoznala u naširoko poznatom takmičenju za nove pevače The Voice Israel gde ipak nije imao neki zapaženiji rezultat, s obzirom da ga je mentor eliminisao rano u takmičenju. Zatim je 2015. i 2016. godine bio prateći vokal izraelskim predstavnicima na takmičenjima za Pesmu Evrovizije u Beču i Stokholmu – Nadevu i Hoviju. Krajem prošle godine dao je glas jednom od junaka u animiranom filmu Trolovi.

Ove godine je bio jedan od učesnika takmičenja HaKokhav HaBa (Rising Star), gde se već par godina unazad bira predstavnik Izraela na Pesmi Evrovizije. On je na tom takmičenju redom izvodio pesme: The Edge of Glory (Lady Gaga), Rude Boy (Rihanna), I Don’t Want to Miss a Thing (Aerosmith), a u finalu Halo (Beyonce) i Because of You (Kelly Clarkson).  Kao pobednik takmičenja stekao je pravo da predstavlja Izrael u Kijevu. Imri je izjavio kako je presrećan što će ići baš u Kijev, jer je ukrajinsko-jevrejskog porekla.

Izrael će se takmičiti u drugoj polovini drugog polufinala koje će se odžati 11. maja u Kijevu.