Artsvik

Predstavljena pesma Jermenije za Kijev

Večeras je predstavljena i poslednja pesma za predstojeće takmičenje koje će se održati u maju u Kijevu. Jermenska predstavnica Artsvik pevaće pesmu neobičnih ritmova pod nazivom „Fly with me“. Kompozitori pesme su Lilit i Levon Navasardijan, koji bili autori i prošlogodišnje Ivetine pesme „LoveWave“, Lilit je bila i koautor pesme za Dečju Evroviziju „Love“ koju je 2015. pevao Mika, i 2014. je aranžirala pesmu Arama MP3’s “Not alone”. Tekst pesme potpisuju Avet Barseghijan, koji je bio voditelj Dečje Evrovizije 2011. i pisao pesmu „Tarber“ (DPE 2016) i David Tserunijan.

Muzika i tekst pesme inspirisani su sloganom Evrosonga u Kijevu „Celebrate Diversity” (Slavimo različitost), uključuje folk i tradicionalne ritmove, ne samo iz Jermenije, već takođe iz Evrope, Afrike i Azije. Artsvik želi pesmom da pokaže lepotu različitosti i dokaže da su naše priče i glasovi žive boje ovog sveta. Pesma govori o devojci koja je metafora ljubavi, oličenje boja, priča i glasova koji nas čine onim što jesmo. Ona zastupa divnu ljudsku prirodu. Artsvik ističe da je važno da prihvatimo našu baštinu i tradiciju.

Video spot čuva melodijsku liniju pesme i stilski pokušava da prezentuje različite etničke specifičnosti. Zahvaljujući jedinstvenom perfomansu i svetlosnim efektima, baziranim na tekstu pesme, muzički video spot reflektuje sunčeve zrake koji pružaju jednaku toplinu za sve nas. Spot je režirao Artur Manukijan, kamerman je Mkrtič Malkhasijan, a stilista Aram Nikolijan.

Jermenija će nastupiti u prvom polufinalu Pesme Evrovizije, 9. maja.

FORUM: Jermenija 2017.

Izvor
  • ARMTV